Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Словарь

А

Ласкаво просимо до кулінарного словнику «Kamis», в якому зазначені кулінарні терміни від А до Я. Будь то трави, спеції чи приправи, назви страв або методи приготування їжі, Ви знайдете їх тут, поряд із інформацією про різноманітні продукти з різних куточків земної кулі.

  • Аль денте
    • Це поняття в кулінарії, що означає ступінь готовності продуктів (зазвичай пасти), коли будучи повністю готовими вони зберігають, відчутну при укусі, внутрішню пружність
  • Андуй
    • Це маленькі ковбаски, зовні вкриті темною, майже чорною шкірочкою, а серцевина м'ясиста, щільна, рожева з прожилками
  • Аннато
    • Аннато- дрібне червоне насіння вічнозеленого маленького дерева або чагарнику, що росте в тропічних областях американського континенту. Червонувате насіння аннато використовують у кулінарії для надання тонкого квіткового аромату і насиченого кольору різним стравам. Так, наприклад, аннато використовується для надання помаранчевого або червоного кольору маслу, маргарину, сиру та копченій рибі. В латиноамериканської кухні насінням аннато ароматизують і підфарбовують напої, як приправи додають у страви з курки, індички, риби, креветок. Для використання в кулінарії насіння аннато промивають і висушують окремо від м'якоті. Насіння аннато треба зберігати в закритому посуді в темному місці.
  • Аперетив
    • Аперетив -  напій, що вживається до або під час їжі для кращого засвоєння їжі або для збудження апетиту. Аперитив не повинен бути  насиченим, не повинен мати різкого смаку - інакше відволіче від їжі. Тому для нього, зазвичай, використовують соки овочів та фруктів або мінеральну воду.
  • Арборіо
    • Арборіо - сорт рису, який росте в Італії. Це круглий рис, спеціально призначений для приготування різотто, хоча для цієї страви допускається використання таких сортів рису, як карнаролі і віалоне нано. Також використовується в приготуванні рисового пудингу.
  • Аррорут (крохмальне борошно)
    • Це крохмаль виготовлений з маранти, тропічної рослини Південної Америки. За своїми кулінарними властивостями, схожий з кукурудзяним борошном. Зазвичай застосовується в якості згущувача для соусів. Перевага аррорута перед кукурудзяним борошном полягає в тому, що він стає прозорим, тому він ідеально підходить для приготування десертів і солодких соусів. При необхідності цей інгредієнт можна замінити кукурудзяним борошном .
  • Артішок
    • Це багаторічна південна городня рослина. «Овоч», який вживається в їжу, це фактично не розкрилися корзинка майбутньої квітки, який у зрілому вигляді має схожість з будяками, квітучим красивим фіолетовим або синім кольором. Вживання артишоків різноманітно - їх подають і як самостійного страви, і як гарнір, з ним роблять салати і піци, також його додають до паст, тушкованим стравам і пирогів. З артишоками готують навіть десерти і хліб. Артишоки подають і в гарячому і в холодному вигляді.
  • Ахі Амарільо (перець чилі)
    • Ахі Амарільо-це жовтий перуанський гострий перець чилі. Це ідеальний чилі для повсякденного вживання, який чудово доповнює їжу, не перевантажуючи її.

[Вернуться к началу страницы]