Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Кухні світу

Арабська кухня

Арабською кухнею називають не тільки кухню країн Аравійського півострова, а й кухню всього Близького сходу, вона містить елементи середземноморської та африканської кухонь.

Кухня таких арабських країн, як Сирія, Ірак, Саудівська Аравія, Єгипет, Ліван і Лівія має дуже багато особливостей як у способах приготування окремих страв, так і в наборі продуктів, які використовуються для цього.

Азіатська кухня

Азіатська кухня – загальна назва, яка об'єднуэ загальні риси кухонь Східної та Південно-Східної Азії. Кожна з азіатських країн звичайно ж має свої власні типові місцеві делікатеси, проте можна виокремити деякі спільні риси, властиві цим країнам, що розкривають поняття азіатської кухні.

Бразильська кухня

Бразильська кухня є відображенням бразильців: це спокусливе поєднання світових и національних впливів. На формування бразильської кухні вплинули європейська, африканська, азіатська та рідна амазонська культури.

Бразильський їжа багата і різноманітна. Клімат Бразилії, в основному тропічний, а місцевість сприяє виробництву кави, широкому асортименту фруктів, овочів і худоби.

Грецька кухня

Грецька кухня є типовою середземноморською кухнею і має багато спільного з кухнею півдня Франції, Італії, Балкан, Анталії та Близького Сходу. Найбільш характерним і древнім елементом харчування греків є оливкова олія, яка присутня практично у всіх стравах. Відмінна риса грецької кухні - величезне розмаїття закусок, які готуються з м'яса, риби або овочів.

Індійська кухня

Індійська кухня характеризується особливим ставленням до їжі. Відповідно до індійських переконань вся їжа - це дар неба, дар богів людям. Приготування і вживання їжі вимагає особливого підходу до цих процесів: усвідомленості, концентрації і, насамперед, поваги.

Італійська кухня

Італійська кухня - традиційна кухня Італії, поширена і популярна у всьому світі, завдяки таким стравам , як піца та паста Піца народилася в Неаполі, і готується з дуже тонкого тіста з сиром моцарелла, з анчоусами і орегано. До приготування пасти італійці ставляться не менш серйозно. Сьогодні на ринку представлено більш ніж 350 видів різних форм макаронних виробів. Причому їх дивовижне розмаїття може варіюватися від класичних трубочок до тенісних ракеток . Майже будь-яка визначна подія в світі може підказати виробникам пасти нову форму.

Китайська кухня

Протягом багатьох сторіч складалося і розвивалося китайське кулінарне мистецтво. Воно нерозривно пов'язане з китайською філософією, з вірою в гармонію, в існування природної рівноваги між силами природи і взаємозв'язок всіх оточуючих нас предметів .

Мексиканська кухня

Мексиканська кухня виникла в результаті зіткнення кулінарних традицій Іспанії з кухнею корінних жителів Стародавньої Мексики. Таким чином, вона являє собою синтез ацтекських та іспанських кулінарних традицій.

Польська кухня

Польська кухня дуже різноманітна і ситна. В цілому вона зберігає всі основні характеристики центрально-європейських, слов'янських кухонь, а сусідство Польщі з різними країнами додало їй особливого колориту.

Російська кухня

Російська кухня дуже різноманітна і по-своєму унікальна. Звичайно, багато в чому це результат змішання культур різних народів, що населяють величезну територію країни, а також суворого клімату Сибіру і Російської Півночі.

Українська кухня

Українська кухня створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, його звичаї і смаки, а й соціальні умови, природні та кліматичні особливості, в яких перебував український народ в процесі свого історичного розвитку.

Французька кухня

Напевно в жодній країні світу мистецтво приготування їжі не пов'язане так тісно з культурою народу, як у Франції, так як мешканці цієї країни дуже люблять смачно поїсти і добре розбираються в кулінарії. Французи відрізняються вишуканим смаком, що і сприяло появі багатьох страв, що характеризують саме французьку кухню. Традиційна французька трапеза може починатися з закусок (гарячих або холодних), за якими слідує суп, потім основна страва, салат і сир. Завершенням трапези слугує десерт або фрукти.

[Вернуться к началу страницы]