Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Тенденції в Смаках 2014

Тенденції в Смаках 2014

Компанія McCormick розпочинає цей ювілейний 125-тий рік існування компанії, як інноваційний у сфері виробництва приправ, присвячуючи свою діяльність ушануванню надзвичайної сили спецій. В основі цього проекту лежить наша віра в те, що різноманітні смакові відчуття об'єднують людей і культури в усьому світі.

У цьому ювілейному виданні наш прогноз Тенденцій в Смаках, який був вперше заснований ще у 2000 році, містить перелік інгредієнтів, які набирають популярність та визначатимуть основні смакові тенденції в найближчому майбутньому. Цей прогноз створено міжнародною командою експертів компанії McCormick, зокрема шеф-поварами, кулінарами, спеціалістами з дослідження тенденцій і технологами харчової промисловості. Він відкриває світ спецій, кухонь і технологій приготування, які зберігатимуть за собою звання джерела творчих і незабутніх інновацій протягом багатьох років у майбутньому.

У центрі уваги всього світу знаходиться Бразилія

зі своїми яскравими смаками та традиціями динамічної мультикультури, на формування якої вплинули європейська, африканська, азіатська та рідна амазонська культури. Ще трохи, і бразильська кухня підкорить собі світове кулінарне мистецтво.

Інгредієнти, що набувають популярність:

Чорноокий горох

улюблена квасоля бразильців

Борошно з касави

також відоме як борошно з маніоку або тапіоки, не містить глютену

Гуава

тропічний фрукт, який вживають у свіжому вигляді або як нектар чи пасту

Темперо баяно

баіянская суміш спецій, що містить орегано, петрушку, різні сорти перцю й кмину

"Бразильська кухня - це відображення бразильців: це спокусливе поєднання світових і національних впливів. Світовий інтерес до Бразилії справді зростає – ми збираємося дізнатися, наскільки захоплюючим деякі з цих інгредієнтів і смаків можуть бути"
- Ентоні Палмер, голова інноваційного відділу, EMEA

Найоригінальніші смаки можуть створюватися в невеликих приміщеннях.

Оскільки попит на ефективніші компактні кухні зростає, винахідливі міські жителі відкривають нові креативні , універсальні способи приготування ароматних страв, максимально використовуючи все, що є під рукою.

Невід’ємні інгредієнти

Чай

натуральний корисний продукт, який може використовуватися як приправа, маринад або для приготування рідких страв.

Локшина

багатофункціональний інгредієнт для супів, запіканок, страв швидкого приготування, салатів.

Кінза/коріандр

насіння і листки цих рослин – використовують багатьма способами в усьому світі

"Чим менше приміщення для приготування, тим більше творчих ідей! Ключовими є інгредієнти, які виконують подвійні (потрійні) функції. А багатофункціональні прилади (від скороварок до сучасних універсальних інструментів, за допомогою яких інгредієнти можна терти, змішувати, кришити, помішувати, готувати на парі та смажити) допомагають людям створювати ароматні страви на крихітних міських кухнях"
- Мішель Тріфт, старший спеціаліст із ведення домашнього господарства, з відділу розвитку кулінарії, Австралія

"Локшина всіх форм і розмірів, сушена або свіжа – найбільш універсальний продукт, який завжди слід тримати під рукою, особливо коли мова йде про азіатські, італійські чи східно-європейські різновиди локшини. Винахідливі кухарі розширюють способи приготування страв із локшини, створюючи нові винахідливі рецепти"
- Шеф-кухар Майкл Клутьє, Канада

Мексиканські смаки набувають популярності.

І зростаюча пристрасть до мексиканської кухні в Північній Америці, і перше знайомство з нею в Китаї - все це означає, що світові культури вбирають неповторні елементи цієї яскравої, сміливої й універсальної кухні.

Нові смаки, які варті уваги:

Соус чамой

приправа, до складу якої входить абрикос, лайм, перці чилі та спеції

Рекадос

пряна паста, популярна на півострові Юкатан. Рекадо ройо готують з ашіоту (аннатто), гіркого апельсину та суміші спецій

Томатілло

схожі на помідори інгредієнти, що надають соусу яскравий, лимонний смак

"Оскільки знайомство з мексиканською кухнею відбувається в усьому світі, люди намагаються розпізнати автентичні, місцеві приправи. У США справжні шанувальники цієї кухні , шукають натхнення в нових рецептах – від нетрадиційної пасти рекадос з півострову Юкатан до складних соусів моле з Оакахи»."
- Шеф-кухар Кеван Веттер, Сполучені Штати

СВIТ НАПОЛЕГЛИВО БАЖАє ГОСТРОТИ ВIДЧУТТIВ.

ОКРIМ ДОСЛIДЖЕННЯ НОВИХ ВИДIВ ПЕРЦЮ ЧИЛI, ЦЯ ОДЕРЖИМIСТЬ ПОШИРЮєТЬСЯ НА ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГIЙ ЙОГО ПРИГОТУВАННЯ, ТАКИХ ЯК ГРИЛЬ, КОПЧЕННЯ, МАРИНУВАННЯ, БРОДIННЯ ТА ЗАЦУКРОВУВАННЯ ЧИЛI, ЩО МАє НА МЕТI ВИЗНАЧИТИ ПОТЕНЦIАЛ ЙОГО СМАКОВИХ ЯКОСТЕЙ.

ЗНАЙОМСТВО З ПЕРЦЕМ ЧИЛI

ГУАХIЛЬЙО

м’який мексиканський сухий перець чилі

Чилі де Арбол

гострий мексиканський перець чилі

Тень Цінь

гострий сичуанський перець чилі

Ахі Амарільйо

жовтий гострий перуанський перець чилі

"Перець чилі – це справді неймовірна спеція, що викликає приємний обпалюючий гострий смак у роті, пробуджуючи палкі, нестримні, сміливі відчуття та інші позитивні емоції. Ось чому шанувальникам перцю чилі так подобається ця спеція, і тому вони завжди шукають нові, прояви чилі"
- Сильвія Кінг , спеціаліст із сенсорного аналізу харчових продуктів

"Жителі провінції Сичуань практично в будь-яку страву, з вуличного кіоску чи дорогого ресторану, додають перець чилі. Перець чилі присутній скрізь!"
- Шеф-кухар Біллі Мі, Китай

Індійська кухня нарешті отримала міжнародне визнання.

Ознайомившись з основними видами карі, люди з усього світу оцінили цю пряну кухню і вивели її на наступний рівень, починаючи знайомитися з новими прянощами в нових стравах, завдяки кафе на колесах і вишуканим ресторанам.

Нові смаки, які варті уваги:

Кашмірі масала

північно-індійська суміш спецій, до складу якої входить кмин, кардамон, кориця, чорний перець, гвоздика та імбир

Панір

домашній сир із м’яким смаком

Джалфрезі

страва карі, приготована за технологією «стір-фрай» (смаження з помішуванням).

"Індійська кухня має значний вплив на чисельний ряд страв, на ресторани та кулінарні телешоу. У Великобританії та Південній Африці, де індійський фаст-фуд розповсюджений так само, як піца, популярні місцеві страви набувають нових рис. Наприклад, при маринуванні оленини стали додавати суміш прянощів масала. Тим часом жителі США, відкривають для себе асортимент індійських приправ у доступній щоденній їжі, наприклад, у салатах і сендвічах."
- Шеф-кухар Стів Лав, Великобританія

[Вернуться к началу страницы]