FF17_Logo_Ukraine

На зустріч світовим смакам

Більше жодних виправдань одноманітним нудним сніданкам! Будьте оригінальними і спробуйте приготувати, сповнену привабливих ароматів, страву з нових інгредієнтів, яка додаватиме вам сил протягом всього дня. Від захоплюючих стародавніх зерен і різноманітних сортів рису, до надихаючих сніданків у стилі Близького Сходу з рубленого м’яса або овочів, увінчаних гострим соусом— смаки з усієї планети, які піднімуть вас з ліжка.

Congee

Рисова каша «Конджі» — це «нова вівсянка»

Насолодіться солодким Конджі. Традиційно пряна кремоподібна рисова каша з Далекого Сходу отримує несподіваний новий смак завдяки екзотичним сортам рису, зігріваючим спеціям і фруктовим сокам. Пікантності додадуть манго, кокос, бальзамічний оцет та інші топінги.

Sorghum

Зернове сорго — більше злаків і молока

Відкрийте для себе можливості «нових злаків». Цей стародавній цільнозерновий продукт родом із Африки – не містить глютену і має помірний горіховий смак, який швидко викликає відчуття ситості. Поєднуйте його з рослинним молоком й ароматною корицею та імбиром.

Skhug

Сніданок із страв в стилі «Хеш» із соусом «Схуг»

Відкрийте для себе можливості «нових злаків». Цей стародавній цільнозерновий продукт родом із Африки – не містить глютену і має помірний горіховий смак, який швидко викликає відчуття ситості. Поєднуйте його з рослинним молоком й ароматною корицею та імбиром.

Поділитись

Гриль «Планча» - барбекю без обмежень

За допомогою гриля «планча» — масивного, плаского чавунного листа, що забезпечує інтенсивне нагрівання, ви зможете отримати підрум’янену, просочену димом, ароматну скоринку. Поєднуйте страви з оригінальними соусами, сухими приправами й глазур’ю, і вам не здаватиметься дивним, що «планча» є стилем життя в Іспанії, баскському регіоні Франції та Мексиці.

Espelette

Баскські приправи з еспелетським перцем

Французький еспелетський перець, відчутно копчений, солодкий і середньо-гострий за своїм смаком — є ідеальним в якості головного компоненту в пікантній суміші середземноморських трав, які підкреслять смак м'яса і морепродуктів на грилі.

3 Sauce

Оригінальні соуси

Мохо верде: Яскравий іспанський зелений соус з кумином, кінзою, петрушкою і зеленим перцем чилі.

Адобо негро: Комбінований мексиканський соус, основними складовими якого є пряний соус «адобо» та інтенсивно приправлений соус моле «негро». Готується з міцним пивом, чорним кунжутом і перцем чилі.

Соус «Ромеско» — це трохи пряний, горіховий іспанський соус зі смаженим червоним перцем, копченою паприкою і мигдалем.

Sherry

Херес та оцет

У вигляді глазурі або крапель ці іспанські інгредієнти додають «смакову родзинку» смаженим стравам.

Риба зі скоринкою і рататуй а-ля Планча

Навіяна провінційною кухнею Франції, ця страва – це справжнє свято смаку. Натріть морського окуня ароматною солодкою баскською сумішшю зі спецій, трав та еспелетського перцю і приготуйте на розпеченій поверхні грилю планча. Інтенсивний жар дозволяє відмінно припекти рибу і отримати смачну скоринку, а всередині риба стане соковитою та буде легко розшаровуватися. Подавайте з приготованим на грилі рататуєм з гарбуза, баклажана, перцю та помідорів.

Поділитись

Яєчні жовтки: сонячна сторона смаку

Яєчні жовтки — це далеко не тільки сніданок! Ці «золоті перлини» дивним чином урізноманітнюють асортимент меню обіду та вечері. Підкреслюючи індивідуальний смак і стиль кожної страви, жовтки додають винятковий смак і є джерелом протеїну

Shakshuka

Шакшука

Яєчні жовтки, томлені на повільному вогні в томатному соусі із пряними спеціями Близького Сходу – це справжня сільська вечеря. Залишилось лише додати хліб і, для більшого задоволення, занурити його у приготовлену страву

Crispy Rice

Бульйон з яйцем

Смажені яйця або яйця «пашот» зверху пряних інгредієнтів в поєднанні з міцним наваристим бульйоном – чашка бульйону «Кімчі» з розсипчастим рисом, чашка томатного супу з фенхелем та локшиною із цукіні або рибний бульйон із локшиною «Удон».

Egg Curls

Солені жовтки

Яєчні жовтки, витримані протягом кількох днів в солі та спеціях, є справжнім скарбом смаку «умамі». Після засолки їх структура стане достатньо твердою і їх можна натерти на крупній тертці поверх пасти, салатів і багатьох інших страв.

Індонезійський Гадо Гадо салат із яєчними жовтками, витриманими в соєво-імбирномі соусі та тостами з креветок

Традиційно Ґадо Ґадо подають як красиву суміш овочів, зварених натвердо яєць, хрустких крекерів з креветок та з арахісовою заправкою. Ми пропонуємо свій варіант цієї страви з новою модною версією яєць: насиченими смаком умамі соленими жовтками. Викладені зверху на кожній тарілці овочевої суміші з ароматною арахісовою заправкою, вони стають коштовним камінням цієї багатої на смак страви. А пухкі золотисті креветкові тости – останній штрих оздоблення.

Поділитись

Сучасне Середземномор'я

Відкрийте для себе середземноморську кухню 21 століття. Комбінуючи інгредієнти східного Середземномор'я із західноєвропейською класикою, кухарі можуть створювати невимушені страви зі свіжими нотками.

Кростата з грушею та барбарисомКростата з грушею та барбарисом

Кростата з грушею та барбарисом

Все більшу увагу привертає солодко-кислий висушений перський фрукт – барбарис. Підкресліть його схожість з журавлиною у кростаті з грушами, приправленій приправою Kamis до випічки та десертів та чистим екстрактом мигдалю.

Barberries

Барбарис

Відомий терпкий інгредієнт перської кухні. Використовуйте ці маленькі, червоні сухі ягоди в солодких та гострих стравах, щоб надати їм родзинки.

Cavatelli Manti

Все починається з пасти

Паста є основою натхнення для нових кулінарних традицій: перський суп «Аш-Решті» поєднується з італійським «мінестроне», солона середземноморська риба-меч подається з німецькими «шпецле», а турецькі манти гармонують з італійським «болоньєзе».

Baharat

Приправа «Бахарат»

Кожен регіон має свій особливий рецепт приготування суміші «Бахарат», незамінній ароматній приправі для страв Східного Середземномор'я. Зазвичай вона містить чорний перець, кумин, кардамон, гвоздику, коріандр, мускатний горіх і паприку.

Поділитись

Перець та солодкість

Дражливий і виразний смак перцю врівноважується інгредієнтами з натуральною солодкістю — сиропами та екзотичними фруктами. Після багаторічного існування на другому плані, перець нарешті знову опиняється в центрі уваги. Його яскравий і тривалий смак створює наступну хвилю пряних смакових відчуттів.

Syrup

Перець+Фініковий сироп

Кедрові нотки перцю доповнюються солодким, насиченим смаком коричневого фінікового сиропу. Інші природні підсолоджувачі також приємно гармонують між собою: сироп із коричневого рису, сироп із сорго, сироп з ячмінного солоду, сироп з якона, кокосовий нектар та нерафінований мексиканський цукор «пілончілло».

Dragon Fruit

Перець + Пітахайя (фрукт дракона)

Екзотичні тропічні фрукти, такі як пітахайя, мангостін, зелений манго та джекфрут підкреслюють цитрусові нотки перцю, створюючи ідеальне поєднання пекучих та солодких смаків. Пітахайя (фрукт дракона)— хрусткий плід з помірно солодким смаком яскраво-рожевого кольору ззовні та червоною або білою м’якоттю і чорними насінням всередині.

Тако з джекфрукта

Автентичні вегетаріанські тако стає можливм завдяки консервованому джекфркуту. Текстура цього великого тропічного фрукту оманливо здається схожою на м'ясо з виразно солодким смаком. У цьому рецепті плід набирає приємного копченого смаку тако. Підсмажте його на грилі. Наріжте. Накладіть на тортильї, а зверху посипте цибулею, кінзою, сметаною, і додайте гострого сидрового сиропу з перцем.

Поділитись