Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Шафран рильця

Шафран називають "царем спецій", батьківщиною якого вважається Малайзія.  Шафран - це сушені рильця крокусу шафранового, квітки якого мають тільки три яскраві помаранчево-червоні жилки маточки. Шафран коштує дуже дорого, оскільки для отримання 1 кг шафрану потрібно близько 300 тисяч квітів, причому жилки відбираються вручну.

Застосування


Солодкі страви з використанням шафрану набувають особливий, неповторний смак. Найчастіше його додають в тістечка, торти, кекси, печива, креми, помадки, морозиво і желе, різні десерти-пудинги, йогурти. Активне застосування шафран знайшов і в приготуванні напоїв на основі алкоголю - він надає приємний аромат і гарний віддінок лікерам і коктейлям. Його застосовують для фарбування і ароматизації страв з рису, м'яса і риби.

Інгредієнти

Рильця шафрану

Рецепти, в яких використовується цей продукт

[Вернуться к началу страницы]