Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Куркума

Куркума (або турмерик) - це екзотична спеція зі слабким пряним,  ледь вловимим, ароматом і трохи пекучим смаком. Особливістю куркуми є фарбування страв в чудове золотисто - жовте забарвлення.

Куркума - це багаторічна рослина, стеблі і кореневища якої багаті на ефірні олії і містять жовтий барвник (куркумін). З коренів - бульб після спеціальної обробки, отримують екзотичну пряність - помаранчевий порошок з яскравим і сильним ароматом.


Цікаве про куркуму :

  • коріння куркуми, як фарбувальний компонент, відмінно протистоїть сонячному світлу, завдяки чому він активно використовується в багатьох комерційних приправах для забезпечення належного вигляду товару. Також відоме застосування куркуми в якості барвника для сиру, йогурту, картопляних і кукурудзяних чіпсів, печива , салатних заправок і маргарину;
  • куркума - незамінний інгредієнт карі - популярної індійської пряної суміші.

Застосування


Пряність чудово підходить до рису. Її можна додавати до бульйонів і супів з домашньої птиці , смаженого м'яса і риби, омлетів, яєць, овочевих салатів. Вона є чудовою приправою до різних соусів і гірчиць. Чудово поєднується зі стравами з бобових, особливо з квасолі і сочевиці.  ЇЇ також часто додають в морозиво, кондитерські вироби та напої.

Інгредієнти

Куркума мелена

Рецепти, в яких використовується цей продукт

[Вернуться к началу страницы]