Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Лаврове листя

Лавровий лист - це спеція з приємним ароматом і гіркуватим смаком .

Пряність являє собою висушене листя тропічного вічнозеленого чагарнику , званого "лавр благородний " і культивованого найчастіше в країнах середземноморського клімату.


Цікаві факти про лавровий лист :

  • висушений лавровий лист повинен зберігати оливковий колір , бажано , щоб він не був зламаний;
  • лавровий лист веде свій початок зі Середземноморського узбережжя , зараз вирощується в Туреччині, Греції  Італії, Франції, Іспанії, Португалії, Албанії, Югославії, Гватемалі, в Криму, на Кавказі;
  • пряні властивості лаврового листа пов'язані з вмістом у ньому ефірної олії, яка надає йому приємний пряний запах і гіркуватий специфічний смак.

Застосування


Лавровий лист - пряність широкого використання. Покращує смак багатьох супів (картопляного , горохового, квасоляного,  супів на борошняній заквасці), супу з тельбухів і м'ясних страв, а особливо з дичини і яловичини.  Збагачує смак соусів, гуляшів, птиці, холодцю, відвареної риби, а також страв з раків, креветок  і крабів.  Лавровий лист - незамінна добавка до овочевих маринадів (огірків, буряку, капусти), м'ясних, рибних і грибних страв. Спеція пом'якшує смак солоних страв. Лавровий лист вживається звичайно в цілому вигляді і лише зрідка у вигляді порошку.

Не рекомендується довго варити лавровий лист з основним продуктом, тому, зазвичай, лавровий лист кладуть у перші страви за 5 хвилин до готовності, у другі - за 10 хвилин. Варто стежити, щоб лаврові листи не потрапили в тарілку, так як їсти їх не варто. Головне правило - помірне використання цієї приправи. У скляні банки з маринадом додають не більш 1-2 листочків.

Інгредієнти

Лавровий лист

Рецепти, в яких використовується цей продукт

[Вернуться к началу страницы]