Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Мята

М'ята - одна з найпоширеніших прянощів в кухні народів усього світу,  з освіжаючим солодким смаком. Особливо широко вона застосовується в східній кухні.

Застосування

Суха мелена м'ята широко використовується у виготовленні різноманітних  виробах з борошна, особливо у випічці (булочках, пирогах, печиві, пряниках, кондитерських виробах).  Кулінари багатьох європейських країн додають м'яту в якості приправи до різних овочів (томатів, огірків, картоплі, капусти, моркви) і бобових. Її використовують для покращення смаку і запаху різноманітних соусів до м'яса, особливо до баранини і козлятини, до дичини, а також у суміші прянощів і приправи до м'яса, птиці та страв з сиру. М'ята - незамінний інгредієнт у виготовленні освіжаючих і прохолодних напоїв, особливо літніх. Її додають в морси, компоти, киселі, сиропи Особливою популярністю у багатьох народів користується чай з м'ятою, який не тільки дуже смачний, але і надзвичайно корисний. Суху м’яту також використовують в приготуванні варення та джемів.

М’ята сушена

Чому б не спробувати ...

  • Змішати з оцтом і невеликою кількістю цукру, щоб зробити м'ятний соус для смаженої баранини.

  • Приправити  горох і молоду картоплю, разом з вершковим маслом.

  • Приправити м’ятою зелений салат.

  • Додати в йогурт з дрібно нарізаним огірком для освіжаючого дип-соусу.

Інгредієнти

М’ята сушена

[Вернуться к началу страницы]