Файли cookie допомагають нам покращити надання послуг та вдосконалювати цей веб-сайт, аналізуючи те, як ви використовуєте його. Користуючись нашими послугами або продовжуючи перегляд даного веб-сайту, ви погоджуєтеся з нашими правилами застосування файлів cookie. OK Дізнатись більше.

[Вернуться к основному разделу]

Знайти рецепт form

Тако з джекфрукта

Тако з джекфрукта Recipe
Кількість порцій 8 порцій (по 1 тако) Час підготовки інгредієнтів 20 хвилин Час підготовки інгредієнтів 20 хвилин

Автентичні вегетаріанські тако стає можливм завдяки консервованому джекфркуту. Текстура цього великого тропічного фрукту оманливо здається схожою на м'ясо з виразно солодким смаком. У цьому рецепті плід набирає приємного копченого смаку тако. Підсмажте його на грилі. Наріжте. Накладіть на тортильї, а зверху посипте цибулею, кінзою, сметаною, і додайте гострого сидрового сиропу з перцем.

Інгредієнти

  • Сироп з сидру та перцю:
  • 1 склянка яблучного оцту
  • 3 ст.л. кокосового цукру
  • 2 ст.л. Kamis Чилі гострий
  • 2 ст.л. Kamis Розмарин
  • 1 ст.л. Kamis Білий перець мелений
  • Тако з джекфрукта:
  • 2 бляшанки (по 565 г кожна) джекфрукту в сиропі, відціджених
  • 3 ст.л. кокосового цукру
  • 3 ст.л. свіжого лаймового соку
  • 2 ст.л. оливкової олії першого віджиму
  • 2 ч.л. копченої паприки
  • 2 ч.л. часникової солі
  • 1 ч.л. Kamis Білий перець мелений
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • 8 кукурудзяних тортильї
  • 1/2 склянки нарізаної кубиками цибулі (кубики по 1,3 см)
  • 1/2 склянки сметани
  • 1/4 склянки грубо нарізаної свіжої кінзи

Корисні поради

Джекфрукт – це великий тропічний фрукт з зеленою пухирчатою шкіркою та жовто-помаранчевими м’ясистими стручками, в яких знаходиться біле їстівне насіння, яке можна варити, пекти чи смажити. Його можна їсти стиглим і нестиглим і він має виражений солодкий і фруктовий аромат у порівнянні з ананасом, папаєю і бананами, та солодкий м‘який смак. Нестиглі плоди часто використовують для приготування карі та фрі, а стиглі – у десертах. Оскільки плоди не зберігаються довго після збору, їх часто консервують. У США вони переважно зустрічаються у консервованому вигляді. Такі консерви можна знайти на азіатських ринках або в онлайн магазинах.

Спосіб приготування

Kрок 1Для приготування сидрового сиропу з перцем – змішати усі інгредієнти у маленькій каструлі. Довести до кипіння. Зменшити температуру до низької; дати покипіти 15 хвилин, час від часу помішуючи. Зняти з плити. Дати настоятися принаймні 4 години, або цілу ніч. Перецідити через кілька шарів марлі. Закрити і поставити у холодильник до подачі.

Kрок 2Для приготування тако – змішати джекфрукт, кокосовий цукор, сік лайму, олію, копчену паприку, часникову сіль, білий перець та корицю у великій посудині. Дати настоятися 20 хвилин.

Kрок 3Смажити на грилі замаринований джекфрукт та тортильї, недовго при високій температурі, доки на них з’являться сліди від грилю. Нарізати плоди джекфрукт тоненькими смужками.

Kрок 4Для подачі викласти джекфрукт на тортильї. Зверху викласти нарізану цибулю, сметану та кінзу. Полити сидровим сиропом з перцем.

[Вернуться к началу страницы]