Риба зі скоринкою і рататуй

Тенденції в Смаках - Рецепти

Ми запрошуємо вас спробувати нові смаки - відкрити, дослідити і поділитися цими смачними рецептами, які розроблені нашою міжнародною командою кухарів і кулінарів

На зустріч світовим смакам

  • Сніданок — хеш з нуту та ягнячого фаршу з соусом «схуг»

    Починайте день нестандартно з традиційної близькосхідної страви з меленого м’яса та овочів. Ніжний нут, мелена ягнятина або телятина та мускатний гарбуз приправлені сумішшю з коріандру, кумину і фенхелю є справді зірковим. Додайте до цього Схуг – популярний близькосхідний гострий соус і отримаєте гостро-солону пряність, яка змусить Вас та Ваших гостей хотіти ще і ще. Завершить оформлення страви ніжний сир Рікотта зі Схугом та нарізаний кубиками огірок.

  • Гранола з підсмаженого сорго

    Підсолоджена нектаром агави, ваніллю та теплими прянощами такими як кориця, кардамон та куркума, ця домашня гранола є новим способом, щоб запастися енергією на весь день. Горіхове, із трохи в’язкою текстурою, сорго – це безглютеновий давній злак, який тріскає (як попкорн!) при нагріванні на плиті. Додайте до цього мигдаль, пекан і тертий кокосовий горіх для завершення цього хрусткого сніданкового смаколику. Насолоджуйтеся гранолою з мигдальним молоком як кашою, або ж у прикуску з йогуртом зі свіжими фруктами, чи як батончиком для перекусу.

  • Конджі з червоного рису, ячміню, манго і кокосовими пластівцями

    Доброго Вам ранку з традиційною рисовою кашею з Азії. Ця її нова версія стає солодшою від суміші червоного рису, ячміню, кисло-терпкої журавлини та прянощів – кориці, імбиру, перцю і гвоздики. Розварена до кремовидної консистенції, це чудова основа для топінгів зі смаженого кокосу, шматочків манго, освіжаючого йогурту та гранатової меляси.

  • Сніданок — хеш з нуту, томатів, цукіні та кришт бекону

    Розпочніть день з домашньої страви в стилі хеш, щедро наповненої такими ароматними інгредієнтами як помідори, цукіні, нут та бекон. Додайте близькосхідного темпераменту з гострим соусом Схуг і це підживить Ваш ранок. Прикрасьте страву подрібненим беконом, сиром Фета та гострим соусом.

  • Сніданок із сорго та солодкої картоплі з корицею

    Прокинься та співай, час сніданку! Прокидайтеся з горіховим, трохи в’язким сорго – безглютеновим давнім злаком. Його подають вареним і охолодженим з кефіром, печеними яблуками, солодкою картоплею та морквою. Підсолоджена медом, апельсиновим соком, фініками та прянощами, такими як кориця та імбир, ця страва містить усе, що вам потрібно: овочі, фрукти, злаки, так що ви розпочнете свій день смачною нотою.

Гриль «Планча» - барбекю без обмежень

  • Баскська приправа з еспелетським перцем

    Родом з баскського регіону Франції, еспелетський перець відчутно копчений, солодкий і середньо-гострий за своїм смаком. Він надає цій пікантній приправі зі середземноморських трав вражаючий смак та яскравий колір. Її можна використовувати для підкреслення смаку м’яса-гриль, бургерів, овочів, морепродуктів та м’яса птиці.

  • Соус «Ромеско»

    Смак іспанських страв оживає у ніжному соусі зі смаженого червоного перцю, змішаного з копченою паприкою та мигдалем Маркона. Різноманітний та яскравий, Ромеско можна намазати на бургери чи підсмажені тости, або хліб з грилю, чи їсти його з курчам на грилі, овочами та морепродуктами.

  • Іспанський соус «Мохо верде»

    Цим яскраво зеленим іспанським соусом з кумином, кінзою, петрушкою та зеленим перцем чилі можна поливати м’ясо гриль, курча, морепродукти та овочі. Або ламайте шматками хліб з грилю планча і макайте його у цю апетитну приправу, знову і знову.

  • Риба зі скоринкою і рататуй а-ля Планча

    Навіяна провінційною кухнею Франції, ця страва – це справжнє свято смаку. Натріть морського окуня ароматною солодкою баскською сумішшю зі спецій, трав та еспелетського перцю і приготуйте на розпеченій поверхні грилю планча. Інтенсивний жар дозволяє відмінно припекти рибу і отримати смачну скоринку, а всередині риба стане соковитою та буде легко розшаровуватися. Подавайте з приготованим на грилі рататуєм з гарбуза, баклажана, перцю та помідорів.

  • Хліб, приготований на грилі Планча

    Експериментуйте зі світовими технологіями приготування їжі, наприклад, з грилем планча. Ця товста, плоска плита з чавуну надасть домашньому хлібу ніжну скоринку. Хліб з картоплі, борошна та сиру м’який та пухкий всередині. Подавайте його з ароматними кольоровими соусами, як Мохо Верде чи Ромеско, або просто з маслом.

  • Соус «Адобо негро»

    Досконалий додаток до морепродуктів чи свинини приготованих на грилі планча, цей комбінований мексиканський соус поєднує смак пряного соусу «адобо» та інтенсивно приправлений соус моле «негро». Насичений та густий, цей мексиканський соус готують з пива Стаут, пілончіло (сирий необроблений тростиннний цукор), перцю чилі, чорного насіння кунжуту, а також з часнику та цибулі.

  • Яблучні млинці а-ля Планча з хересовим карамельним соусом

    У цьому рецепті ланчу використовується планча – товста, плоска плита з чавуну, яка надає насичений, карамельний смак яблучним скибкам з корицею. Пухкі млинці огортають цю солодку суміш з яблуками і готуються рівномірно та швидко завдяки розжареній чавунній поверхні. Сміливо полийте млинці розкішним хересовим карамельним соусом, і заради цієї страви буде варто прокидатися вранці.

  • Пряний хересовий місо

    Додайте витонченості м’ясу та морепродуктам пікантною глазур’ю Херес Місо. Це солодко-гострий додаток до копченого аромату та чудового смаку скоринки, яку їжі надає гриль планча.

Яєчні жовтки: сонячна сторона смаку

  • Чашка бульону «Кімчі» з розсипчастим рисом і смаженим яйцем

    Насолодіться бульйоном з яйцем у корейському стилі. Вогняний свіжий соус Самбал разом з імбиром та часником додають цьому теплому бульйону глибини смаку, що є чудовою основою для нарізаної капусти та хрусткого смаженого рису. А смажене яйце зверху буде завершальним шаром гастрономічного задоволення.

  • Пряні солені жовтки

    Забудьте про натертий Пармезан. Яєчні жовтки з сіллю – це справжня новинка до пасти. Приблизно за 4 дні можна перетворити яєчні жовтки на тверді кульки золотої смакоти лише за допомогою суміші солі, цукру та приправ. Подавайте затверділі жовтки з приправами, або натріть та посипте пасту, локшину, рис, салати, овочі чи суп.

  • Індонезійський Гадо Гадо салат із яєчними жовтками, витриманими в соєво-імбирномі соусі та тостами з креветок

    Традиційно Ґадо Ґадо подають як красиву суміш овочів, зварених натвердо яєць, хрустких крекерів з креветок та з арахісовою заправкою. Ми пропонуємо свій варіант цієї страви з новою модною версією яєць: насиченими смаком умамі соленими жовтками. Викладені зверху на кожній тарілці овочевої суміші з ароматною арахісовою заправкою, вони стають коштовним камінням цієї багатої на смак страви. А пухкі золотисті креветкові тости – останній штрих оздоблення.

  • Яєчні жовтки, витримані в соєво-імбирному соусі

    Швидко замаринувати яєчні жовтки насправді дуже легко. Витримані у соєвому соусі, часниковому порошку та імбирі жовтки готові до вживання вже за 6 годин з салатом Ґадо Ґадо і креветковими тостами. Просто легенько проколіть жовток виделкою і нехай він витече у салат.

  • Бульйон з боніто, локшини «Удон» та яйцем-пашот

    Ця страва має усі шанси стати Вашим фірмовим обідом чи вечерею. Текстура: тягнуча лапша удон. Смак: злегка пряний, приємний бульйон. Білок: напіврідке яйце-пашот з насиченим смаком. Приправа: Японська суміш 7 спецій (шичимі тогараші) та чилі гострий. Подається теплим, повними чашами, є ситним і готується всього за 35 хвилин.

  • Томатний суп з фенхелем, локшиною з цукіні та яйцем- пашот

    Свіжий томатний суп стає цікавішим з лущеним насінням фенхелю, лапшою з цукіні та ідеальним яйцем-пашот! Різноманіття приправ, включаючи фенхель, коріандр та укроп поєднуються з часником та сухим білим вином утворюючи суп, від якого течуть слинки. Додайте до цього міцний смак половинок виноградних помідорів, лапші з цукіні та яйця-пашот і ваша смачна вечеря, вірите чи ні, буде готова за 1 годину.

  • Бульйон із солодкої кукурудзи з яйцем-пашот

    Повна ложка свіжих кукурудзяних зерен, чий смак підсилює легка гострота перцю Поблано, чаберу та чорного перцю, це густий та смачний суп із солодкуватим присмаком. Прикрасьте його яйцем-пашот та грінками з поленти та приготуйтеся до того, що ця комбінація стане родзинкою обіду, вечері, чи будь-якої іншої трапези.

  • Карпаччо з буряка та засоленими з розмарином яєчними жовтками

    Ця бурякова закуска є свіжою, легкою та креативною завдяки додаванню засолених з розмарином яєчних жовтків. Смак відкривається шар за шаром, починаючи з тонко нарізаного буряка, вкритого рукколою для перцевого хрускоту. Збризніть гострим соусом з насиченим смаком розмарину, засоленого жовтка, гірчиці та лимонного соку. Тонко наріжте чи натріть решту засоленого жовтка як останній штрих до смакової довершеності.

Сучасне Середземномор'я

  • Приправа «Бахарат»

    Один з основних елементів кухні Східного Середземномор’я, приправа Бахарат – це приємна суміш прянощів, свій варіант якої має кожен регіон, і навіть кожен дім. Зазвичай вона містить чорний перець, кардамон, гвоздику, кумин, мускатний горіх, коріандр і червоний солодкий перець. Ця версія приправи додасть глибини смаку рису, супам, м’ясу, рибі та курятині.

  • Кростата з грушею та барбарисом

    Все більшу увагу привертає солодко-кислий висушений перський фрукт – барбарис. Підкресліть його схожість з журавлиною у кростаті з грушами, приправленій приправою Kamis до випічки та десертів та чистим екстрактом мигдалю.

  • Болоньєзе східного Середземномор'я

    Ця смачна страва з пасти поєднує класичний італійський м’ясний соус з екзотичними спеціями та автентичним смаком традиційних турецьких мантів. Викладений поверх ніжної пасти кавателі, Східно-Середземноморський Болоньєзе прикрашають холодним йогуртом, огірками, помідорами та свіжою м’ятою.

  • Ягнячі фрикадельки з барбарисом, йогуртом і травами

    Барбарис – маленький сушений терпкий фрукт – додає солодку та кислу нотки до цієї Східно-Середземноморської варіації традиційних італійських фрикадельок. Суміш спецій, включаючи м’яту, разом з меленою ягнятиною та оздобою з грецького йогурту піднімають цю страву на новий рівень смаку.

  • Рис з барбарисом та куркою

    Просто незамінна ароматна суміш спецій для Східно-Середземноморської кухні, турецька приправа Бахарат надає унікальності цій страві з перськими мотивами. Все починається з традиційних інгредієнтів приправи Бахарат – чорного перцю, кардамону, гвоздики, кумину, мускатного горіху, коріандру та червоного солодкого перцю, з додаванням м’яти та кориці. Це курча з рисом, приготоване у бульйоні з куркумою та йогуртом, прикрашене вишуканою сумішшю кислуватого сушеного барбарису та кеш’ю, вписується в кухню будь-якої країни.

  • Маринований морський окунь зі Шпецле

    Ця тепла страва з галушок та маринованої риби поєднує найкращі традиції середземноморської та баварської кухні. Морський окунь маринується 30 хвилин у соляній суміші з міцним смаком коріандру, кумину, кмину та чорного перцю. У поєднанні з м’якою німецькою домашньою лапшою, ця страва надає нове та смачне значення кулінарному міксу.

  • Турецька приправа «Бахарат»

    Назвіть обов’язкову універсальну приправу до всіх страв Східно-Середземноморської кухні. Це приправа Бахарат. Ця турецька її варіація містить усі традиційні спеції, що входять до Бахарат – чорний перець, кардамон, гвоздику, кумин, мускатний горіх, коріандр та червоний перець солодкий – та додає до них м’яту і корицю. Цією сумішшю можна приправляти все – від баранини та телятини до супів, томатних страв і курки з рисом.

  • Приправа «Бахарат» країн Перської затоки

Перець та солодкість

  • Фініковий коктейль з чорним перцем

    Вітаємо, щасливі години! Цей унікальний Коктейль з фініків з чорним перцем містить простий сироп, що пощипує язик, і контрастні смаки чорного перцю та природньо солодких фініків Меджул. Змішайте це з темним ромом, бузиновим лікером та свіжим лаймовим соком і отримаєте новий свіжий смак.

  • Фініковий сироп з перцем

    Екзотичний та пряний, цей сироп – ідеальна суміш гострого перцю та м’яких, солодких фініків Меджул. Подавайте його до морозива, гарячої вівсянки, пряного торту та інших страв.

  • Тако з джекфрукта

    Автентичні вегетаріанські тако стає можливм завдяки консервованому джекфркуту. Текстура цього великого тропічного фрукту оманливо здається схожою на м'ясо з виразно солодким смаком. У цьому рецепті плід набирає приємного копченого смаку тако. Підсмажте його на грилі. Наріжте. Накладіть на тортильї, а зверху посипте цибулею, кінзою, сметаною, і додайте гострого сидрового сиропу з перцем.

  • Фрукт дракона + полуниця із перцевим сиропом

    Гостра пікантність перцю втамовується природньо солодкою фрукта дракона (пітахайї) у цьому креативному салаті. Подавайте салат із свіжої полуниці і нарізаної пітахайї поверх перчених збитих вершків та хрустких трикутників з пангасіуса. Збризніть бальзамічно-перцевим сиропом для чіткого пряного відчуття, яке запам’ятається надовго.

Поділитися