Гостра курка з баїйськими спеціями бобами та пюре з маніоку
Тенденції в Смаках

Гостра курка з баїйськими спеціями, бобами та пюре з маніоку

Ця проста страва з тушкованої курки з бобами на смак просто казкова. Подається з одним із найулюбленіших продуктів Бразилії юкою, також відомою як касава або маніок.
  • 26

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Пюре з юки:
  • 1/2 ч.л Білий перець мелений
  • 1/4 склянка Червоний перець солодкий
  • Курка та боби:
  • 75 r вершкового масла
  • 675 r курячих стегон без шкіри та кісток, порізаних кубиками розміром 2 см
  • 1 порізана середня цибулина
  • 1 порізаний середній червоний болгарський перець
  • 2 подрібнених зубчика часнику
  • 1 ст.л томатної пасти
  • 1 ст.л баянської приправи (Темперо Баяно)
  • 900 r замороженої юки або касави*
  • 75 r борошна
  • 1 л курячого бульйону
  • 400 r розмороженої або добре вимитої консервованої “чорноокої” квасолі, без рідини
  • 225 r крупно порізаних чорних оливок без кісточок
  • 4 ст.л подрібненої свіжої кінзи
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 2 ст.л натертого сиру Котіха або Романо*
  • 75 r розм’якшеного масла
  • 75 мл теплого незбираного молока
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л Білий перець мелений
  • Баянська приправа (Темперо баяно)
  • 1 склянка Кумин (Зира)
  • 1 ч.л Орегано

Приготування

  • Для пюре з юки скип’ятити у великій каструлі підсолену воду на середньому вогні. Додати юку та довести до кипіння. (У разі потреби, долити окропу, щоб вода покривала юку мінімум на 2 см). Зменшити вогонь до середнього та варити протягом 30 хвилин до готовності юки.

  • Для курки та бобів розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати курку та готувати, помішуючи протягом 5 - 7 хвилин, до рум’яної скоринки. Додати цибулю, болгарський перець і часник, готувати, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Додати томатну пасту, баянську приправу та посипати борошном, все добре перемішати. Додати “чорноокі” боби, оливки, 3 столових ложки кінзи та морську сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму та варити на повільному вогні ще 5 хвилин до загуснення, постійно помішуючи. Викласти у форму для запікання. Поставити форму для запікання на деко та відкласти на деякий час.

  • Злити юку. Видалити волокнисту серцевину юки за допомогою 2 виделок (1 виделкою тримати юку, а іншою видалити волокнисту серцевину). Обережно очистити юку від інших волокнистих шарів та покласти її назад у каструлю, додати 1/4 чашки розм’якшеного масла і тепле молоко. Розім’яти картоплем’ялкою, щоб сформувати липке і щільне пюре. Посолити та додати білий перець. Викласти пюре з юки поряд із куркою та квасолею по краях тарілки. Пюре посипати сиром котіха.

  • Запікати в попередньо розігрітій до 180Сº духовці протягом 40 хвилин, доки начинка не почне пузиритися, а сир не вкриється золотаво-коричневою скоринкою. Перед подачею дати постояти 5 хвилин. Посипати подрібненою кінзою.