Креветки зі спеціями підсмаженою кукурудзою сливовим пюре та салатом фарро
Тенденції в Смаках

Креветки зі спеціями, підсмаженою кукурудзою, сливовим пюре та салатом “фарро”

У цьому новому і яскравому рецепті дует соусів із фруктового й овочевого пюре - доповнює приправлені перцем чилі креветки і салат із фарро. Овочеве пюре готується зі смаженої кукурудзи, моркви і курячого бульйону, а до пікантного фруктового пюре входить кисле яблуко, слива й орегано.
  • 32

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Пюре із смаженої кукурудзи:
  • 1 невелика слива, без кісточки
  • 1/2 середнього яблука, без серцевини
  • 1/4 склянка гранатового соку
  • 1/2 ч.л Орегано
  • 1/4 ч.л меленої
  • Салат “фарро”:
  • 1/2 склянка сирого зерна фарро
  • 2 ст.л яблучного оцту
  • 1 ст.л меду
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 3 склянки віжих або розморожених зерен кукурудзи
  • 1/2 ч.л Морська сіль з чорним перцем
  • 1/2 ч.л Чилі гострий
  • 1/2 склянка порізаного червоного болгарського перцю
  • 1/2 склянка подрібненого сиру Кесо-фреско
  • 2 тонко нарізані зелені цибулини
  • 2 ст.л порізаної свіжої петрушки
  • Пряні креветки:
  • 2 ст.л цукру
  • 1,5 ч.л Морська сіль з чорним перцем
  • 1,5 ч.л Орегано
  • 1 середня морквина, очищена від шкірки та порізана великими шматками
  • 1,5 ч.л Чилі гострий
  • 680 r великих очищених креветок
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 2 ч.л оливкової олії
  • 1,5 склянка розігрітого курячого бульйону
  • 2 ст.л меду
  • 1/2 ч.л Орегано
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • Сливовий соус:

Приготування

  • Для приготування пюре зі смаженої кукурудзи в середній мисці перемішайте кукурудзу, моркву й олію. Викладіть на велике деко. Запікайте в попередньо розігрітій до 220°С духовці протягом 20 хвилин або до золотаво-коричневого кольору і ніжної текстури овочів. Перекладіть у контейнер бленд ера разом з іншими складниками; накрийте кришкою. Змішуйте на високій швидкості до утворення однорідної маси. Не дайте повністю охолонути.

  • Щоб приготувати сливовий соус, покладіть усі складники в контейнер блендера; закрийте кришкою. Змішуйте на високій швидкості 4 хвилини або до утворення однорідної маси і темного кольору. Відкладіть

  • Для салату “фарро”, зваріть фарро відповідно до вказівок на упаковці. У великій мисці змішуйте оцет, мед, олію, чилі гострий та морську сіль з чорним перцем до однорідного стану. Додайте тепле зварене фарро; ретельно перемішайте. Додайте болгарський перець, сир Кесо-фреско, зелену цибулю і петрушку; добре перемішайте. Відкладіть

  • Для приготування пряних креветок у великій мисці перемішуйте цукор, морсьуц сіль з чорним перцем, оре гано та чилі гострий до утворення однорідної маси. Додайте креветки; ретельно перемішайте. У великій сковороді розігрійте олію на помірно сильному вогні. Додайте креветки; готуйте по 1-2 хвилини з кожного боку або доки креветки не порожевіють і підрум’яняться.

  • Для подавання на стіл викладіть ложкою пюре зі смаженої кукурудзи на один бік кожної мілкої тарілки. Полийте сливовим соусом. На інший бік тарілки покладіть гіркою салат із фарро. Посипте фарро креветками.