Паста з кудрявою капустою беконом і фісташками
Тенденції в Смаках

Паста з кудрявою капустою, беконом і фісташками

Для приготування легкої страви з високим вмістом поживних речовин і насиченої ароматом, для цього свіжого соусу до пасти роблять пюре з капусти калє, авокадо і фісташок разом із курячим бульйоном, часником та травами італійської кухні.
  • 40Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 упаковка (450 г) пасти, як-от кампанелле або фузіллі
  • 1 авокадо, очищене від шкірки і насіння
  • 1/4 склянка очищених фісташок
  • 1/4 склянка тертого пармезану, окремо
  • 6 скибочок бекону
  • 6 склянки порізаної капусти калє, окремо
  • 1 склянка порізаної цибулі
  • 1 ст.л оливкової олії
  • 2 склянки несоленого курячого бульйону
  • 1 ч.л Морська сіль з чорним перцем
  • 1/2 ч.л Трави італійської кухні
  • 1/4 ч.л Чилі гострий

Приготування

  • Зваріть пасту відповідно до вказівок на упаковці. Злийте воду.

  • Тим часом, у великій каструлі на середньому вогні приготуйте бекон до утворення шкоринки. Заберіть бекон. Підсушіть на паперових рушниках; подрібніть бекон. Відкладіть Додайте 2 склянки капусти калє до жиру, що утворився у сковороді; готуйте помішуючи, 1-2 хвилини, або доки на капусті не утвориться легка шкоринка. Заберіть капусту. Відкладіть Додайте в каструлю цибулю; готуйте, помішуючи, протягом 2 хвилин. (За потреби додайте олію.) Додайте курячий бульйон і приправи; доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь; кип’ятіть на повільному вогні протягом 5 хвилин.

  • Решту 4 склянки капусти покладіть у контейнер блендера. Додайте авокадо, фісташки, 2 столові ложки пармезану та половину подрібненого бекону. Додайте суміш гарячого бульйону. Закрийте блендер кришкою, заберіть середню частину. Накрийте кришку рушником. Змішуйте на низькій швидкості 15 секунд. Змішуйте на високій швидкості, до утворення однорідної маси.

  • Наберіть пасту в сервірувальну тарілку. Зверху викладіть соус із капусти, приготовану капусту, решту подрібненого бекону і решту (2 столові ложки) пармезану. За бажання, можна додатково посипати подрібненими фісташками.