Пряний фініковий пиріг із карамельним соусом і ванільним вершковим кремом
Тенденції в Смаках

Пряний фініковий пиріг із карамельним соусом і ванільним вершковим кремом

Цей пиріг приправлений сумішшю близькосхідних спецій для, шаурми, до якої входять теплі ароматні прянощі, такі як чорний перець, коріандр, кориця й імбир. Довершіть цей соковитий фініковий пиріг пряним карамельним соусом і ванільним вершковим кремом.
  • 20

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Пряний фініковий пиріг:
  • 1 склянка звичайного йогурту
  • Карамельний соус:
  • 1 склянка цукру-піску
  • 6 ст.л вершкового масла, порізаного на шматки
  • 1/2 склянка жирних вершків
  • 1 ч.л суміші спецій для шаурми (рецепт наведено нижче)
  • 1/2 ч.л натурального ванільного екстракту*
  • Ванільний вершковий крем:
  • 2 склянки жирних вершків
  • 1/4 склянка цукру-піску
  • 2 склянки сухих фініків без кісточок
  • 2 ч.л натурального ванільного екстракту*
  • 2,5 склянка борошна
  • 2 ч.л суміші спецій для шаурми (рецепт наведено нижче)
  • 2 ч.л розпушувачу для випічки
  • 1 ч.л харчової соди
  • 3/4 склянка (1,5 пачки) м’якого вершкового масла
  • 1 повна склянка коричневого цукру
  • 2 яйця

Приготування

  • Для приготування пирога покладіть фініки в невелику каструлю й повністю залийте їх водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Заберіть із вогню. Залиште на 3 хвилини. Зцідіть воду з фініків. Покладіть у кухонний комбайн; закрийте кришкою. Змішуйте до отримання однорідної маси. Відкладіть

  • У мисці середнього розміру змішайте борошно, суміш спецій, розпушувач для випічки і харчову соду. Відкладіть У великій мисці збийте масло з коричневим цукром електроміксером на середній швидкості до легкого і пухкого стану. Вбивайте по 1 яйцю за раз. Додайте йогурт і фінікову суміш і збивайте до отримання однорідної маси. Поступово додавайте суміш борошна, збиваючи далі на низькій швидкості до отримання однорідної маси. Вилийте тісто у змащену форму для випікання розміром 33x23 см.

  • Випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 35-40 хвилин або доки зубочистка, якщо її вставити в тісто і витягнути, не буде чистою. Охолодіть у формі на решітці.

  • Для карамельного соусу у середній каструлі з товстим дном проваріть цукор-пісок на середньому вогні 5-6 хвилин або до золотаво-коричневого кольору, не перемішуючи, а час від часу повертаючи каструлю. Додайте вершкове масло, перемішуючи його, доки не розтане. Додайте вершки; постійно помішуючи покип’ятіть 1 хвилину. Заберіть із вогню. Додайте суміш спецій і ваніль.

  • Для ванільного вершкового крему збийте всі складники у великій мисці електричним міксером на високій швидкості до утворення густої піни. Подавайте пиріг із карамельним соусом і ванільним вершковим кремом.