Смажені овочі з розмарином і підкопченим червоним перцем
Тенденції в Смаках

Смажені овочі з розмарином і підкопченим червоним перцем

Це пікантний гарнір поєднує в собі різноманітний смак умамі. Запечене поєднання фіолетової картоплі, помідорів, грибів і моркви, підкреслені розмарином, підкопченою паприкою й перцем. Подальше запікання овочів лише підсилює їх нотки смаку умамі.
  • 35Хв

    час приготування

  • 13

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 ч.л Розмарин
  • 1 помідор, порізаний на товсті клинки
  • 3 ст.л оливкової олії
  • 3 ст.л бальзамічного оцту
  • 1 меду
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1/4 ч.л Чилі гострий
  • 1/4 ч.л Чорний перець мелений
  • 1/2 жолудевого гарбуза, розрізаного навпіл і порізаного на скибочки товщиною 2,5 см
  • 225 r фіолетової картоплі, розрізаної навпіл
  • 12 грибів шиітаке, ніжки видалити
  • 2 стовбури селери, порізані по діагоналі на шматки товщиною 2,5 см
  • 1 морква, порізана по діагоналі на шматки товщиною до 1,5 см

Приготування

  • У невеликій мисці змішайте приправи. У великій мисці перемішайте овочі й олію. Посипте сумішшю приправ; ретельно перемішайте.

  • Розкладіть овочі в жаровні в один шар.

  • Запікайте в попередньо розігрітій до 220°С духовці протягом 25-30 хвилин або до золотаво-коричневого кольору і ніжної текстури овочів. Перекладіть овочі на блюдо. Жаровню покладіть на плиту на середній вогонь. Додайте оцет і мед. Готуйте, помішуючи, 1 хвилину, щоб обсмажені шматочки піднялися із дна жаровні. Залийте рідиною овочі.