Тостада з лососем соусом чамой та підсмаженою кукурудзою
Тенденції в Смаках

Тостада з лососем, соусом чамой та підсмаженою кукурудзою

Чамой – це універсальна приправа з Мексики із солодким, кислим та гострим смаком. У цій страві він є прекрасним доповненням до запеченого лосося, що подається в коржах тостада з обсмаженою кукурудзою.
  • 55Хв

    час приготування

  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Соус Чамой:
  • 1/2 середнього зеленого болгарського перцю, нарізаного кубиками (1/2 чашка)
  • 1 ст.л подрібненої червоної цибулі
  • сік 2 сицилійських апельсинів (1/2 чашки) або 1/2 чашки свіжого апельсинового соку
  • 1/2 склянка соусу чамой
  • Тостада з лососем:
  • 1 1/3 склянка соусу чамой
  • 4 філе лосося без шкіри
  • 8 коржів тостада (кукурудзяні коржі)
  • 2 авокадо, очищених, без кісточки, розрізаних на 16 частин
  • 225 r сметани
  • 225 r абрикосового варення або джему
  • 50 мл свіжого соку лайма
  • 2 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1 ч.л подрібненого
  • 1 ч.л Морська сіль
  • Обсмажена кукурудза:
  • 2 качана молодої кукурудзи, без листя та волосків
  • 1 середній помідор, без насіння, нарізаний кубиками (1 чашка)

Приготування

  • Для приготування соусу Чамой помістити всі інгредієнти у блендер, закрити кришкою. Збивати на середній швидкості до однорідної консистенції.

  • Для приготування обсмаженої кукурудзи слід підсмажити кукурудзу на грилі при середній температурі протягом 10 - 12 хвилин, доки вона злегка не підрум’яниться, час від часу перевертаючи. Відокремити зерна кукурудзи від качанів. Змішати у великій ємності кукурудзу з помідорами, болгарським перцем, цибулею, соком сицилійського апельсину та 1/2 чашки соусу чамой. Перед подачею остудити.

  • Покласти лосось у форму для запікання. Змазати кожне філе 1 столовою ложкою соусу чамой. Запікати в попередньо розігрітій до 180 С° духовці протягом 12 - 15 хвилин, доки риба не буде легко розділятися виделкою. Розділити кожне філе лосося на великі шматки.

  • Потім на кожну тостада покласти 4 частини авокадо. Зверху приблизно 1/4 чашки гарніру з кукурудзи, 2 столових ложки сметани та 1/2 філе лосося і змазати соусом чамой.