Тріска з японською сумішшю 7 спецій  місо з мускатного гарбуза і Бок Чой
Тенденції в Смаках

Тріска з японською сумішшю “7 спецій”, місо з мускатного гарбуза і Бок Чой

Біле місо, саке і японська суміш 7 спецій, також відома як шичимі тогараші, утворюють класичний маринад для тріски. Місо також чудово поєднано з вершковим маслом для пікантного сквош-пюре і обсмаженим Бок Чой.
  • 24

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Тріска з японськими 7 спеціями:
  • Масло місо:
  • 1/4 склянка (1/2 пачки) м’якого вершкового масла
  • 1 ст.л білого місо
  • 1/4 ч.л Імбир мелений для випічки
  • Мускатний гарбуз:
  • 3 склянки порізаного кубиками мускатного гарбуза
  • 1 склянка води
  • 3 ст.л масла місо
  • цедра 1/2 апельсина, нарізати товстими смужками
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/4 склянка білого місо*
  • Бок чой:
  • 2 ст.л масла місо
  • 1/2 ч.л Морська сіль з чорним перцем
  • 2 головки молодої капусти Бок-чой, розрізані вздовж на чотири частини
  • 1 середній червоний болгарський перець, тонко порізаний
  • 2 ст.л міріну*
  • 2 ст.л ложки олії
  • 2 ст.л саке*
  • 2 ст.л цукру
  • 1 ст.л японської суміші із 7 спецій (шичимі тогараші) (рецепт наведено нижче)
  • 1 ч.л соєвого соусу із зменшеною кількістю солі
  • 6 філе тріски (110 г кожне)

Приготування

  • Для приготування тріски, в невеликій мисці змішуйте місо, мірін, олію, саке, цукор, суміш спецій і соєвий соус до отримання однорідної маси. Покладіть рибу у великий поліетиленовий пакет, що закривається, або скляну посудину. Додайте маринад; щоб він вкрив рибу. Покладіть у холодильник щонайменше на 1 годину для кращого смаку.

  • Тим часом, для отримання масла місо змішуйте всі складники у невеликій мисці до отримання однорідної маси. Відкладіть

  • Для приготування мускатного гарбуза покладіть гарбуз у каструлю середнього розміру і залийте водою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь; накрийте кришкою і кип’ятіть на повільному вогні 15-20 хвилин або доки не зм’якне. Злийте воду. Покладіть мускатний гарбуз, масло місо, апельсинову цедру і морську сіль у кухонний комбайн; закрийте кришкою. Змішуйте до отримання однорідної маси. Чи зробіть пюре за допомогою блендера для пюре. Не дайте повністю охолонути.

  • Витягніть тріску з маринаду і покладіть у гусятницю. Вилийте решту маринаду. Смажте на відстані 3-5 см над відкритим вогнем протягом 12 хвилин або доки рибу не можна буде розслоїти виделкою. Не перевертайте рибу.

  • Для приготування бок чой, у великій сковороді розтопіть на середньому вогні масло місо та додайте морську сіль з чорним перцем. Додайте бок чой і болгарський перець; готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини або до утворення легкої шкоринки. Для подавання на стіл розділіть гарбузове пюре і смажені овочі на 6 тарілок. Зверху на кожну покладіть філе тріски. За бажання, можна додатково посипати сумішшю спецій.