Шаурма з куркою
Тенденції в Смаках

Шаурма з куркою

Цей спосіб обгортання шаурми є родзинкою у популярній вуличній страві, яку подають на Близькому Сході і в Європі. Основою смаку в цій страві є поєднання нарізаної маринованої курки, вершкового йогурту тахині і заправки з огірка й редиски.
  • 50Хв

    час приготування

  • 26

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Шаурма з куркою:
  • 2 ст.л ложки тахині
  • 2 ч.л натертої лимонної цедри
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • Заправка з огірка й редиски:
  • 3 ст.л оливкової олії
  • 2 ст.л лимонного соку
  • 1 ст.л порізаної свіжої м’яти
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 2-3 зубчика часника, дрібно нарізаних
  • 1/4 ч.л Чорний перець горошком
  • 1/4 склянка оливкової олії
  • 2 склянки порізаного кубиками огірка
  • 1 склянка порізаної кубиками редиски
  • 1 ст.л тонко нарізаної зеленої цибулі
  • Для загортання:
  • 8 коржів із борошна (20 см), піта чи лаваш
  • 8 листків салату
  • 2 ст.л порізаної свіжої м’яти
  • 1/4 склянка білого винного оцту
  • 2 ст.л лимонного соку
  • 4 ч.л суміші спецій для шаурми (рецепт наведено нижче)
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 910 r курячих стегон або грудинки буз шкіри і кісток
  • Йогурт тахині:
  • 1 склянка звичайного грецького йогурту

Приготування

  • Для приготування маринаду в невеликій мисці змішайте олію, оцет, лимонний сік, суміш спецій і морську сіль. Покладіть курку у великий поліетиленовий пакет, що закривається, або скляну посудину. Додайте маринад; щоб він вкрив курку. Покладіть у холодильник щонайменше на 1 годину для кращого смаку.

  • Тим часом, щоб приготувати йогурт тахині, змішайте всі складники в невеликій мисці до отримання однорідної маси. Накрийте кришкою. Покладіть у холодильник до подавання на стіл.

  • Для приготування заправки з огірків і редиски у великій мисці змішайте олію, лимонний сік, м’яту, морську сіль, часник і перець. Додайте огірок, редиску й зелену цибулю; ретельно перемішайте. Покладіть у холодильник до подачі на стіл.

  • Витягніть курку з маринаду. Вилийте маринад, що залишився. Покладіть курку на вистелене фольгою деко.

  • Запікайте курку в попередньо розігрітій до 230°С духовці протягом 15-20 хвилин або до готовності. Поріжте курку на тонкі скибочки. Подавайте на піті з салатом, нарізаною м’ятою, йогуртом тахині та заправкою з огірком і редискою.