Базилік

Базилік

Базилік

Базилік – пряна однорічна трав'яниста рослина. Смак базиліка злегка гіркуватий з солодкуватим присмаком. У кулінарії можна використовувати як свіже, так і сушене листя базиліка. Зазвичай його сушать у добре провітрюваних приміщеннях при температурі 30-35 ° С. Висушену таким чином рослину подрібнюють і додають у їжу. Ця приправа ідеально доповнює як м'ясні та рибні страви, так і страви з овочів. Базилік додають у фарш, паштети, ковбасу, приправляють ним яловичину, баранину і печінку. Подрібнений, він надає стравам кисло-солодкий присмак. Для отримання різноманітних приправ базилік також змішують з іншими травами і овочами : естрагоном , шавлією, часником і цибулею; суміш базиліка і розмарину є замінником солі при дієті без використання солі (цю приправу додають як до салатів , так і до помідорів , просто порізаних кільцями) . У середньовічній кулінарії цією запашною приправою приправляли страви, до яких входили помідори. Неймовірно смачним був помідорний хліб, посипаний базиліком і политий оливковою олією. Дуже добре базилік поєднується з огірками, квасолею, горохом і кабачками цукіні , його також вважають прекрасною приправою до рисових салатів і різних запіканок. Традиційна яєчня, також як сир і йогурт, завдяки щіпці базиліка набувають екзотичного смаку. Чудовим доповненням до соусів і салатів із сирих овочів буде базилікове масло.