Болоньєзе східного Середземноморя
Тенденції в Смаках

Болоньєзе східного Середземномор'я

Ця смачна страва з пасти поєднує класичний італійський м’ясний соус з екзотичними спеціями та автентичним смаком традиційних турецьких мантів. Викладений поверх ніжної пасти кавателі, Східно-Середземноморський Болоньєзе прикрашають холодним йогуртом, огірками, помідорами та свіжою м’ятою.
  • 20Хв

    Час підготовки

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 ст.л оливкової олії першого віджиму
  • 1 склянка нарізаних помідорів
  • 1/3 склянка свіжого листя м’яти, щипаного
  • 1 грецького йогурту без наповнювача
  • 1 маленький зубчик часнику, подрібнений
  • 3 столові ложки води
  • 450 r фаршу з різного м’яса (мелена телятина, свинина)
  • 1/3 склянка дрібно нарізаної цибулі
  • 1/4 склянка томатної пасти
  • 1 ст.л Червоний перець солодкий
  • 1 1/2 ч.л Мята
  • 3/4 ч.л Чилі гострий
  • 1 1/2 склянка курячого бульйону
  • 1 склянка нарізаних огірків

Приготування

  • Зварити пасту як вказано на упаковці. Добре відцідити.

  • Тим часом розігріти олію на великій сковорідці при середній температурі. Додати фарш, цибулю, томатну пасту, червоний перець солодкий, сушену м’яту та чилі гострий; готувати помішуючи 7-8 хвилин або доки м'ясо не стане коричневого кольору. Додати бульйон; дати покипіти 10 хвилин, або доки соус не загусне, час від часу помішуючи. Зняти з плити. Відставити.

  • Змішати огірки, помідори та свіжу м’яту у середнього розміру посудині. Приправити морською сіллю та перцем до смаку; відставити. Змішати йогурт, воду та часник вінчиком до однорідної суміші. Приправити сіллю та перцем до смаку.