Гранола з підсмаженого сорго
Тенденції в Смаках

Гранола з підсмаженого сорго

Підсолоджена нектаром агави, ваніллю та теплими прянощами такими як кориця, кардамон та куркума, ця домашня гранола є новим способом, щоб запастися енергією на весь день. Горіхове, із трохи в’язкою текстурою, сорго – це безглютеновий давній злак, який тріскає (як попкорн!) при нагріванні на плиті. Додайте до цього мигдаль, пекан і тертий кокосовий горіх для завершення цього хрусткого сніданкового смаколику. Насолоджуйтеся гранолою з мигдальним молоком як кашою, або ж у прикуску з йогуртом зі свіжими фруктами, чи як батончиком для перекусу.
  • 15Хв

    Час підготовки

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянка нектару агави
  • 1/2 нарізаних горіхів пекан
  • 1/2 склянка тертого кокосу
  • 1/3 склянка почищеного насіння гарбуза
  • 1 ст.л олії
  • 2 ч.л екстракту ванілі*
  • 2 ч.л меленої кориці
  • 1 1/2 ч.л меленого кардамону
  • 1/2 ч.л Куркума
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 8-10 ст.л зерна сорго
  • 1/2 склянка нарізаного смужками мигдалю

Приготування

  • Розігріти духовку до 120°С. Змішати нектар агави, олію, екстракт ванілі, спеції та морську сіль до однорідної суміші. Відставити.

  • Розігріти сорго на великій сковорідці при середній температурі, так, щоб зерна потріскали. Додати 2 столові ложки сорго; закрити кришкою та готувати 30 секунд, постійно перетрушуючи сковорідку, доки більшість зерен не потріскають. Якщо між потріскуванням проходить більше 10 секунд, відставити сковорідку і пересипати сорго у велику посудину. Повторити те ж саме із рештою сорго. (З 8-10 столових ложок сорго виходить приблизно 3 склянки потрісканих зерен).

  • Висипати потрісканий сорго, мигдаль, пекан, кокос та насіння гарбуза у велику посудину. Додати суміш з агави; потрусити, поки все рівномірно не перемішається. Розкласти один шар на вистелене фольгою деко розміром 15х10х1 дюйми.

  • Пекти 1 годину, коли мине половина часу – перемішати. Повністю остудити на решітці.