Конджі з червоного рису ячміню манго і кокосовими пластівцями
Тенденції в Смаках

Конджі з червоного рису, ячміню, манго і кокосовими пластівцями

Доброго Вам ранку з традиційною рисовою кашею з Азії. Ця її нова версія стає солодшою від суміші червоного рису, ячміню, кисло-терпкої журавлини та прянощів – кориці, імбиру, перцю і гвоздики. Розварена до кремовидної консистенції, це чудова основа для топінгів зі смаженого кокосу, шматочків манго, освіжаючого йогурту та гранатової меляси.
  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 склянка червоного рису
  • 2 ст.л вершкового масла, поділити
  • 1/4 склянка нарізаного смужками мигдалю
  • 1/4 склянка почищеного насіння гарбуза
  • 1/4 склянка кокосової стружки
  • 1/2 склянка нарізаного почищеного свіжого манго
  • 2 ст.л йогурту без наповнювача
  • 1 ст.л гранатової меляси
  • 1/2 склянка ячміню
  • 1/4 склянка сушеної журавлини
  • 7 склянки води
  • 3 склянки гранатового соку
  • 1/2 ч.л Кориця мелена
  • 1/2 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1/4 ч.л Білий перець мелений
  • 1/8 ч.л меленої гвоздики

Приготування

  • Довести до кипіння рис, ячмінь, журавлину, воду та гранатовий сік у каструлі на 4,5 літрів. Зменшити температуру нижче середньої; накрити кришкою та дати покипіти від 1 1/2 години до 1 години 45 хвилин, або доки каша не стане бажаної кремової консистенції, час від часу помішувати.

  • Тим часом, змішати усі спеції у маленькій посудині. Розділити суміш наполовину. Відставити.

  • Розтопити 1 столову ложку вершкового масла на маленькій сковорідці при середній температурі. Додати мигдаль, насіння гарбуза, кокос та половину суміші прянощів; готувати та помішувати, доки маса не стане ароматною та набуде коричневого кольору, приблизно 3-5 хвилин. Відставити.

  • Вмішати решту суміші прянощів та 1 столову ложку масла до звареної рисової каші.

  • Для подачі викласти кашу на тарілки. Присипати кожну порцію смаженою сумішшю кокосу та горіхів, манго та йогуртом. Покропити гранатовою мелясою.