marinated_sea_bass_with_spitz_800
Тенденції в Смаках

Маринований морський окунь зі Шпецле

Ця тепла страва з галушок та маринованої риби поєднує найкращі традиції середземноморської та баварської кухні. Морський окунь маринується 30 хвилин у соляній суміші з міцним смаком коріандру, кумину, кмину та чорного перцю. У поєднанні з м’якою німецькою домашньою лапшою, ця страва надає нове та смачне значення кулінарному міксу.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 25Хв

    час приготування

  • 23

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Середземноморська маринована риба-меч:
  • 4 яйця
  • 1/3 склянка цільного молока
  • 1 ч.л крупної солі
  • 2 склянки муки
  • 2 ст.л несоленого вершкового масла
  • 3 ст.л дрібно нарізаних сушених помідорів
  • 2 ст.л дрібно нарізаних каперсів
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1/4 склянка густих вершків
  • 2 ст.л свіжої нарізаної петрушки
  • 1 ч.л насіння коріандру
  • 1/2 ч.л натертої шкірки лимона
  • 1/2 ч.л Білий перець мелений
  • 1/4 ч.л меленого мускатного горіху
  • 2 ст.л оливкової олії
  • 1 Кумин (Зира)
  • 1 ч.л насіння кмину
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений
  • 1/4 склянка крупної солі
  • 1/4 склянка цукру
  • 4 філе морського окуня чи риби-меч, приблизно по 110 г кожен
  • Шпецле:

Приготування

  • Щоб приготувати рибу-меч, подрібніть кумин та кмин у ступці, не дуже дрібно. Домішати чорний перець. Або помістити усі спеції у великий пакет, який закривається на замок. Міцно закрити. Бити по ньому молоточком, важкою ложкою чи сковорідкою доки насіння не полущиться.

  • Змішати сіль та цукор у маленькій посудині. Стріпати вологу з риби. Поставити рибу на сітку у мілкому деко. Натерти рибу сумішшю з сіллю. Закрити та поставити у холодильник не більше, ніж на 30 хвилин. Опустити рибу у крижану воду, щоб змити сіль. Стріпати вологу з риби. Рівномірно вкрити рибу подрібненою сумішшю спецій. Відставити.

  • Для приготування шпецле закип’ятити 5 1/2 л води у великій каструлі. Тим часом змішати яйця, молоко і сіль вінчиком у великій посудині. Поступово домішувати борошно доки воно добре не вимішається. Перетиснути тісто через форму для шпецле чи друшляк з дірками по 1/2 см в окріп. Варити шпецле приблизно 2 хвилини. Добре відцідити. Відставити.

  • Розігріти велику сковорідку на середньому вогні. Додати масло, висушені помідори, каперси та часник; готувати та помішувати доки масло не зазолотиться. Додати варені шпецлі, перемішати, готувати та помішувати доки вони не зазолотяться. Відставити з плити. Домішати вершки, петрушку, шкірку лимона, білий перець та мускатний горіх. Не дати охолонути.

  • Розігріти олію на ще одній великій сковорідці. Готувати приправлену рибу з обох сторін доки рибу можна буде легко розділити виделкою, приблизно по 10 хвилин на кожних 2,5 см товщини. Подавати рибу поверх шпецле. Прикрасити нарізаною свіжою петрушкою, за бажанням.