Рис з барбарисом та куркою
Тенденції в Смаках

Рис з барбарисом та куркою

Просто незамінна ароматна суміш спецій для Східно-Середземноморської кухні, турецька приправа Бахарат надає унікальності цій страві з перськими мотивами. Все починається з традиційних інгредієнтів приправи Бахарат – чорного перцю, кардамону, гвоздики, кумину, мускатного горіху, коріандру та червоного солодкого перцю, з додаванням м’яти та кориці. Це курча з рисом, приготоване у бульйоні з куркумою та йогуртом, прикрашене вишуканою сумішшю кислуватого сушеного барбарису та кеш’ю, вписується в кухню будь-якої країни.
  • 25Хв

    Час підготовки

  • 55Хв

    час приготування

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 3/4 склянка молока
  • 1 склянка нарізаної червоної цибулі
  • 3/4 склянка нарізаної тоненькими паличками моркви
  • 2 ч.л нарізаного свіжого часника
  • 1 склянка рису басматі
  • 6 ст.л сушеного барбарису, поділит
  • 2 ст.л нарізаних кеш’ю
  • 2 ст.л нарізаної зеленої цибулі
  • 3/4 курячого бульйону
  • 1/4 грецького йогурту без наповнювача
  • 1 ч.л Куркума
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 4 ч.л турецької приправи Бахарат
  • 450 r курячих стегон без шкіри та кістки, порізаних на шматки по 2,5 см
  • 4 ст.л вершкового масла, поділити
  • 1 склянка нарізаного зеленого перцю

Приготування

  • Розігріти духовку до 160°С. Змішати молоко, бульйон, йогурт, куркуму та 1/2 чайної ложки морської солі у середнього розміру посудині. Відставити.

  • Змішати турецьку приправу Бахарат та 1/2 чайної ложки морської солі у маленькій посудині. Рівномірно вкрити курятину приправою. Змішати 1 столову ложку масла у великій термостійкій сковорідці при вищій за середню температуру. Додати курятину; готувати та помішувати 5 хвилин або доки не зазолотиться. Вийняти курятину зі сковорідки. Відставити.

  • Змішати ще 2 столові ложки масла у тій же термостійкій сковорідці при температурі вищій за середню. Додати перець, цибулю, моркву та часник; готувати та помішувати 5 хвилин або доки овочі не стануть ніжно-хрусткими. Повернути курча на сковорідку. Домішати рис та 4 столові ложки барбарису. Викласти йогуртову суміш поверх рису. Закрити.

  • Готувати в духовці 40 хвилин або доки рис не стане ніжним, а курятина – приготується.

  • Тим часом, змішати 1 столову ложку масла на маленькій сковорідці при середній температурі. Додати горіхи кеш’ю та 2 столові ложки барбарису; готувати та помішувати доки горіхи на зазолотяться. Для подачі прикрасити рис сумішшю горіхів кеш’ю та барбарису та зеленою цибулею.