Соус Адобо негро
Тенденції в Смаках

Соус «Адобо негро»

Досконалий додаток до морепродуктів чи свинини приготованих на грилі планча, цей комбінований мексиканський соус поєднує смак пряного соусу «адобо» та інтенсивно приправлений соус моле «негро». Насичений та густий, цей мексиканський соус готують з пива Стаут, пілончіло (сирий необроблений тростиннний цукор), перцю чилі, чорного насіння кунжуту, а також з часнику та цибулі.
  • 10Хв

    Час підготовки

  • 9

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 ст.л оливкової олії
  • 1 склянка дрібно нарізаної цибулі
  • 1 нарізаного свіжого часнику
  • 1 ч.л Чилі гострий
  • 1/4 склянка насіння чорного кунжуту
  • 1 пляшка (30 мл) пива Стаут
  • 3 ст.л тертого пілончіло або темно-коричневого цукру
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений

Приготування

  • Розігріти олію на великій сковорідці при вищій за середню температурі. Додати цибулю та часник; готувати та помішувати 1 хвилину. Приправити приправою Kamis Чилі гострий. Зменшити температуру до середньої. Додати насіння кунжуту; готувати та помішувати протягом 5 хвилин доки суміш не стане ароматною та підсмаженою.

  • Домішати пиво; довести до кипіння. Дати покипіти 8-10 хвилин, або поки об’єм не зменшиться до 3/4 склянки. Зменшити температуру до низької. Додати пілончіло; готувати протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи. Дати трохи охолонути.

  • Висипати суміш з пивом, морську сіль та перець у чашу блендера; закрити. Змішувати на високій швидкості до рівномірної консистенції.