Хліб приготований на грилі Планча
Тенденції в Смаках

Хліб, приготований на грилі Планча

Експериментуйте зі світовими технологіями приготування їжі, наприклад, з грилем планча. Ця товста, плоска плита з чавуну надасть домашньому хлібу ніжну скоринку. Хліб з картоплі, борошна та сиру м’який та пухкий всередині. Подавайте його з ароматними кольоровими соусами, як Мохо Верде чи Ромеско, або просто з маслом.
  • 10Хв

    Час підготовки

  • 9

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 середня картопля
  • 3 ст.л м’якого вершкового масла
  • 3/4 склянка муки
  • 1 ч.л розпушувачу тіста
  • 1/4 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1 яйце, легко збите
  • 1/4 склянка натертого сиру Манчего чи Пармезан
  • 2 ст.л молока

Приготування

  • Проколоти картоплю виделкою у кількох місцях, так, щоб могла виходити надмірна пара. Помістити у мікрохвильову піч та ввімкнути на 8 хвилин при ВИСОКІЙ потужності, перевернути картоплю, коли мине половина часу. Дати охолонути, так, щоб можна було взяти в руки. Почистити.

  • Викласти картоплю та масло у середнього розміру посудину. Додати борошно, розпушувач тіста, червоний перець солодкий та морську сіль; вимішати до однорідної маси. Додати яйце, сир та молоко; вимішати до утворення гладкого тіста. Розділити тісто навпіл. Викачати кожен шматок тіста на поверхні притрушеній борошном у продовгувату форму, товщиною близько 0,6 см.

  • Розігріти гриль планча (плоский чавунний лист) до температури вище середньої. Легко змастити поверхню грилю оливковою олією, або скропити кулінарним спреєм. Струсити надлишок борошна з тіста і обережно викласти його на гриль. Готувати 3-4 хвилини з кожного боку, або поки тісто не підвуглиться та пропечеться всередині. (Залежно від розміру грилю, можливо доведеться пекти хлібці по-одному).