Ягнячі фрикадельки з барбарисом йогуртом і травами
Тенденції в Смаках

Ягнячі фрикадельки з барбарисом, йогуртом і травами

  • 25Хв

    Час підготовки

  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянка грецького йогурту без наповнювача
  • 1/2 ч.л Чорний перець мелений
  • 450 r меленої ягнятини або яловичини
  • 1 яйце
  • 3 ст.л панірувальних сухарів
  • 5-6 штуки середнього розміру цибулі-шалот, порізаної на четвертинки (1 склянка)
  • 1 бляшанка (400 г) помідорів чері, нарізаних кубиками
  • 1/2 склянка курячого бульйону
  • 2 ст.л гранатової меляси
  • 2 ст.л цукру
  • 1/2 ч.л меленої кориці
  • 2 ч.л нарізаної свіжої м’яти
  • 2 ст.л оливкової олії
  • 1 склянка нарізаної цибулі
  • 1/4 склянка сушеного барбарису, поділити
  • 1 1/2 ч.л часникового порошку
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1 ч.л Морська сіль

Приготування

  • Змішати йогурт з м’ятою у малого розміру посудині. Закрити. Поставити у холодильник до подачі.

  • Розігріти олію на великій сковорідці при середній температурі. Додати цибулю, 2 столові ложки барбарису, часниковий порошок, кумин (зиру), червоний перець солодкий, морську сіль та чорний перець мелений; готувати та помішувати доки цибуля та барбарис не зм’якнуть, приблизно 5 хвилин. Відставити охолодитися.

  • Змішати ягнятину, яйце, панірувальні сухарі та охолоджену суміш з цибулею у великого розміру посудину. Сформувати 20 (по 4 см) фрикадельок.

  • Підсмажити фрикадельки до золотистого кольору, якщо потрібно, партіями, на тій же великій сковорідці при середній температурі. Вийняти фрикадельки зі сковорідки. Додати цибулю-шалот; готувати та помішувати при середній температурі до золотистого кольору. Домішати решту інгредієнтів і ще одну столову ложку барбарису. Довести до кипіння. Знову викласти фрикадельки на сковорідку. Знизити температуру та тушити доки фрикадельки не приготуються, а соус не загусне, приблизно 10 хвилин.

  • Подавати фрикадельки з соусом зверху поливши йогуртом та рештою барбарису.