Індонезійський Гадо Гадо салат із яєчними жовтками витриманими в соєво імбирномі соусі та тостами з креветок
Тенденції в Смаках

Індонезійський Гадо Гадо салат із яєчними жовтками, витриманими в соєво-імбирномі соусі та тостами з креветок

Традиційно Ґадо Ґадо подають як красиву суміш овочів, зварених натвердо яєць, хрустких крекерів з креветок та з арахісовою заправкою. Ми пропонуємо свій варіант цієї страви з новою модною версією яєць: насиченими смаком умамі соленими жовтками. Викладені зверху на кожній тарілці овочевої суміші з ароматною арахісовою заправкою, вони стають коштовним камінням цієї багатої на смак страви. А пухкі золотисті креветкові тости – останній штрих оздоблення.
  • 45Хв

    Час підготовки

  • 30

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Пікантна арахісова заправка:
  • 2/3 склянка дрібно нарізаних варених креветок
  • 3 яєчні білки
  • 1 ч.л часникового порошку
  • 1/2 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1/2 ч.л Чилі гострий
  • 2 ст.л дрібно нарізаної свіжої кінзи
  • 1 зелена цибуля, дрібно нарізана
  • 6 дуже тоненьких скибок білого хліба без кірки
  • 2 яєчні жовтки, витримані в соєво-імбирномі соусі * (посилання на рецепт – у Підказках)
  • 1 ст.л води
  • 1/3 склянка арахісового масла
  • 3/4 склянка панірувальних сухарів
  • Салат Ґадо Ґадо:
  • 12 листків червоного салатного цикорію
  • 1 середнього розміру морквина, розрізана наполовину і нарізана тоненькими смужками
  • 100 r свіжої французької зеленої квасолі (стручкової квасолі), почищеної та звареної
  • 1/2 склянка помідорів черрі, розрізаних навпіл
  • 1/2 склянка тонко нарізаних молодих огірків
  • 1/2 склянка тонко нарізаного червоного перцю
  • 1/2 склянка нарізаної пекінської капусти
  • 1/4 склянка паростків редиски або інших листяних паростків, таких як люцерна, броколі чи паростки сочевиці
  • 1/4 склянка рисового оцту
  • 6 , яєчних жовтків, витримані в соєво-імбирномі соусі * (посилання на рецепт – у Підказках)
  • 2 ст.л світло-коричневого цукру
  • 2 ст.л рибного соусу
  • 1 ст.л соку лайма
  • 1/2 ч.л Чилі гострий
  • 1/2 ч.л часникового порошку
  • Креветкові тости:

Приготування

  • Для приготування приправи змішати усі інгредієнти у середнього розміру посудині вінчиком до однорідної консистенції. (Якщо потрібно, щоб приправа була густіша, домішати додатково 1 столову ложку арахісового масла). Закрити і поставити у холодильник до подачі.

  • Для приготування креветкових тостів змішати креветки, 1 білок яйця та прянощі у маленькій посудині. Обережно домішати кінзу та зелену цибулю. Рівномірно намастити суміш на 3 скибки хліба. Кожну скибку накрити зверху ще однією, вийде 3 сендвічі. Розрізати кожен сендвіч на 4 трикутника. (Виходить 12 креветкових тостів). Збити 2 яєчних білка, 2 солених жовтка та воду у середнього розміру посудині. Насипати панірувальні сухарі на пласку тарілку. Вмакнути кожен трикутник у яєчну суміш, потім у сухарі. Струсити зайве яйце та сухарі. Розігріти шар олії висотою в 2 1/2 см на великій сковорідці при середній температурі до 180°С. Викласти хлібні трикутники на олію; готувати 2-3 хвилини або до золотистого кольору, часто перевертаючи. Висушити на паперових рушниках.

  • Для приготування салату розділити усі овочі на 6 порційних тарілок. Зверху викласти оброблені жовтки і по 2 креветкових тости. Подавати з пряною арахісовою приправою.