Кукурудзяний суп з копченим чаєм і чорізо
Тенденції в Смаках

Кукурудзяний суп з "копченим чаєм" і чорізо

Цей кукурудзяний суп готується у скороварці, має сильний, димний аромат, який йому надає ковбаса чорізо, смажені спеції і чай Лапсанг Сушонг, унікальний сорт чаю, що висушується над вогнем із соснової деревини.
  • 35Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 ст.л чаю Лапсанг Сушонг
  • 425 r картоплі з червоною шкіркою, порізаної на шматки розміром 2 см
  • 1 ч.л обсмаженого меленого коріандру
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 2 склянки густих вершків
  • 2 склянки окропу
  • 2 ч.л рослинної олії
  • 175 r нарізаної сухої ковбаси чорізо (2 чашки)
  • 3 склянки зерен молодої кукурудзи або 425г замороженої кукурудзи
  • 1 склянка нарізаної селери
  • 1 подрібнена середня цибулина
  • 1/2 дрібно нарізаної середньої цибулини фенхеля
  • 1/4 склянка борошна

Приготування

  • Залити чай окропом на 5 хвилин, потім процідити.

  • Нагріти масло у відкритій 6-літровій скороварці на середньому вогні. Висипати чорізо, кукурудзу, селеру, цибулю і фенхель та пасерувати протягом 5 - 8 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Насипати борошно та готувати і помішувати ще 1 хвилину. Додати чай, картоплю, обсмажений коріандр, обсмажений кумин (зира) і морську сіль, все добре перемішати та щільно закрити кришку. Встановити скороварку на повний тиск та готувати протягом 8 хвилин на максимальному вогні. Зняти з плити та дати постояти 5 хвилин.

  • Поливати скороварку холодною водою, щоб скинути тиск. Зняти кришку. Додати вершки