Полуничне варення з лимоном і мятою
До солодких страв і напоїв

Полуничне варення з лимоном і м'ятою

Родзинкою цього рецепта є додавання м'яти і лимона. Лимонний сік дає варенню кислинку, а м'ята надає полуничному аромату нових відтінків.
  • 8

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кілограм полуниці
  • 1 кілограм полуниці
  • 1 кілограм цукру
  • 900 r цукру
  • 1 ч.л Mint
  • 1 ч.л Mint
  • 1 лимон
  • 1 лимон

Приготування

  • Ягоди обережно помити, видалити хвостики, скласти в каструлю з товстим дном і засипати цукром. Залишити полуницю на ніч, щоб вона пустила сік.

  • З лимона вичавити сік. У каструлю з полуницею додати лимонний сік і м’яту, і перемішати.

  • Поставити каструлю на слабкий вогонь, цукор повинен розчинитися в полуничному і лимонному соці. Довести до кипіння, варити близько 5 хвилин. Періодично знімати пінку. Коли ягоди будуть плавати в рідині, полуничне варення можна акуратно помішувати дерев’яною лопаткою.

  • Накрити каструлю кришкою або рушником, залишити на 4 години. Після цього ще раз довести варення з полуниці до кипіння на повільному вогні, варити 15 хвилин, не забуваючи про видалення піни.

  • У цей час підготувати банки. Простерилізувати банки і кришки, опустивши їх на 5 хвилин у киплячу воду, потім поставити догори дном на дошку, щоб вони трохи охололи. Гаряче варення залити в банки, щільно закрити, перевернути і залишити до повного охолодження. Зберігати полуничне варення в прохолодному темному місці.