Інгредієнти
Вимийте баклажани, проколіть їх виделкою, щоб овочі не лопнули, викласти на решітку або деко і відправити в розігріту до 220 ° духовку на 30-50 хвилин (залежно від розміру). Готові баклажани повинні легко проколювати виделкою.
Дістати їх з духовки, злегка остудити, розрізати вздовж на дві половини і вискоблити м’якоть чайною ложкою або столовим ножем з круглим кінчиком. Шкурки не знадобляться. М’якоть баклажанів порубати великим ножем на дошці майже до однорідності.
З лимона вичавити сік, часник натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. У ємності змішати кунжутну пасту, лимонний сік, 2/3 оливкової олії, часник, кумин, червоний перець солодкий, чорний перець мелений і сіль, добре перемішати; дати настоятися протягом 1 години.
Подавати баба гануш потрібно, полив ікру оливковою олією, що залишилася зі свіжим лавашем або пітою. Можна доповнити закуску оливками і свіжою зеленню.