Махаммара
Кухні світу

Махаммара

Махаммара - це гострий дип-соус, страва сирійської кухні, яку зараз з успіхом готують практично в усьому арабському світі. Його можна використовувати і як намазку на хліб, і як самостійну страву, і як соус до м'яса і риби.
  • 30Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 3 шт. червоних солодких перців
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1/2 ч.л Кумин (Зира)
  • підсмажені трикутні піти для подачі
  • 1/2 склянка крихт білого хліба (або панірувальних сухарів)
  • 3/4 склянка волоських горіхів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 5-7 ст.л оливкової олії
  • 1 ч.л Чилі гострий
  • сік лимонний (з половинки лимона)
  • 2-3 ст.л гранатової меляси (можна замінити гранатовим соком)
  • 1 ст.л цукру

Приготування

  • Очистіть перці від перегородок, насіння і стебла, розріжте на половинки і поставте в попередньо розігріту до 180° духовку та готуйте протягом 10-15 хвилин.

  • Налийте в сковорідку оливкову олію. Дрібно наріжте часник і цибулю та додайте їх в розігріту олію. Смажте на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору.

  • Подрібніть зерна кумина в ступці або кавомолці

  • Очистіть готовий перець від шкірки. Додайте всі інгредієнти (крім олії і цибулі) в блендер і подрібніть. Тепер додайте смажену цибулю і часник (разом з олією, в якій все це смажилось) і знов увімкніть блендер.

  • Викладіть махаммару в миску і подавайте соус при кімнатній температурі з трикутною пітою. Насолоджуйтесь!