Інгредієнти
Для Болоньєзе зім’яти відціджену квасолю переминачем для картоплі. Відставити. Нагріти 1 столову ложку олії в великій непригораючій сковорідці при середній температурі. Додати цибулю, моркву та селеру, варити та помішувати 6-8 хв., або поки овочі не пом’якішують. Додати вино і розім’яту квасолю; варити та помішувати 1-2 хв.
Домішати решту квасолі, помідори, томатний соус, воду, лавровий лист, шавлію, часник, червоний перець солодкий, по 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю і морської солі, та чилі гострий. Зменшити вогонь, дати покипіти без кришки протягом 25-30 хв., або доки овочі не стануть ніжними. Час від часу помішувати.
Тим часом, для приготування гарбузового спагеті обрізати кінці гарбуза. Порізати гарбуз на смужки-спагеті за допомогою овочерізки, або спірального ножа аж до насіння. Викинути шкірку гарбуза. (Має вийти приблизно 400г спагеті).
Розбризкати 1 столову ложку олії по «спагеті» у великій посудині; добре перемішати. Приправити додаючи по 1/8 чайної ложки морської солі, чорного меленого перцю. Нагріти велику непригораючу сковорідку до високої температури. Додати «спагеті»; готувати та легко помішувати приблизно протягом 30с, або поки «спагеті» не прогріється.
Для подачі, висипати «спагеті» у велику посудину, або окремі порційні тарілки, зверху насипати Болоньєзе з квасолі борлотті. Присипати натертим Пармезаном і нарізаною свіжою петрушкою за бажанням.