Повільно підсмажена свинина по мексиканські Кочініта Пібіль
Тенденції в Смаках

Кочініта Пібіль (Cochinita Pibil) - свинина по-мексиканські

Кочініта Пібіль це популярна страва мексиканського півострова Юкатан, в якій свинина маринується цілу ніч в цитрусовому соку з додаванням часнику та червоної юкатанської приправи рекадос. Ніжне м'ясо розділяється двома виделками та подається з тортільяс та маринованою цибулею.
  • 25

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Червоний юкатаньский рекадос (паста зі спецій)
  • 50 мл свіжого соку лайма
  • 50 мл свіжого апельсинового соку
  • 3 ст.л крупно порізаного свіжого часнику (приблизно 10 зубчиків)
  • 3 ст.л меленого аннатто (ашиот)*
  • 4 ч.л меленого коріандру
  • 4 ч.л Орегано
  • 4 ч.л Морська сіль
  • 1 ст.л Кумин (Зира)
  • 1 ст.л Чорний перець горошком
  • 1/2 ч.л меленої гвоздики
  • Cвинина по-мексиканськи Кочініта Пібіль
  • 125 мілілітр свіжого соку лайма
  • 125 мілілітр свіжого апельсинового соку
  • 3 ст.л подрібненого свіжого часнику (приблизно 10 зубчиків)
  • 100 r (3/4 чашки) червоного юкатанського рекадос (паста зі спецій) (рецепт описаний нижче)
  • 2,7 кілограми свинячої вирізки, без жиру, розрізаної на 4 частини
  • Дуже гостра маринована червона цибуля (рецепт описаний нижче)
  • Дуже гостра маринована червона цибуля:
  • 3 склянки дрібно нарізаної червоної цибулі
  • 125 мл білого оцту
  • 50 мл свіжого апельсинового соку
  • 600 мл окропу
  • 2 ст.л свіжого соку лайма
  • 1 тонко нарізаний середній чилі хабанеро без насіння

Приготування

  • Для приготування червоного юкатаньского рекадос слід помістити всі інгредієнти у блендер і закрити кришкою. Збивати на середній швидкості до однорідної консистенції.

  • Для приготування повільно підсмаженої свинини по-мексиканськи слід змішати сік, часник і червоний юкатанський рекадо в невеликій ємності. Покласти свинину у великий пластиковий пакет і залити маринадом. Добре промастити свинину та покласти в холодильник на ніч.

  • Вийняти свинину з холодильника. Викласти у велику форму для запікання і залишити на 15 хвилин.

  • Запікати в попередньо розігрітій до 160° духовці протягом 4 годин доки свинина не стане дуже ніжною.

  • В той час, як готується свинина, підготуйте мариновану цибулю. Для її приготування слід покласти 3 чашки дрібно нарізаної червоної цибулі в жароміцну ємність та залити окропом. Дати постояти 15 хвилин. Злити і промити холодною водою. Тим часом, в невеликій каструлі змішати 1/2 чашки білого оцту, по 1/4 чашки свіжого апельсинового соку та води, 2 столових ложки свіжого соку лайма та 1 тонко нарізаний середній чилі хабанеро без насіння, довести суміш до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню і залишити на 15 хвилин. Покласти цибулю до маринаду та закрити кришкою. Поставити в холодильник на 2 - 3 години для маринування. Перед подачею зцідити рідину.

  • Розділити м’ясо 2 виделками і змішати із соусом у формі для запікання. Подавати розділену на частини свинину та мариновану червону цибулю на тортільяс з натертим сиром котіха, нарізаним чилі серрано, свіжим листям кінзи та скибочками лайму.