Інгредієнти
Для приготування пирога покладіть фініки в невелику каструлю й повністю залийте їх водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Заберіть із вогню. Залиште на 3 хвилини. Зцідіть воду з фініків. Покладіть у кухонний комбайн; закрийте кришкою. Змішуйте до отримання однорідної маси. Відкладіть
У мисці середнього розміру змішайте борошно, суміш спецій, розпушувач для випічки і харчову соду. Відкладіть У великій мисці збийте масло з коричневим цукром електроміксером на середній швидкості до легкого і пухкого стану. Вбивайте по 1 яйцю за раз. Додайте йогурт і фінікову суміш і збивайте до отримання однорідної маси. Поступово додавайте суміш борошна, збиваючи далі на низькій швидкості до отримання однорідної маси. Вилийте тісто у змащену форму для випікання розміром 33x23 см.
Випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 35-40 хвилин або доки зубочистка, якщо її вставити в тісто і витягнути, не буде чистою. Охолодіть у формі на решітці.
Для карамельного соусу у середній каструлі з товстим дном проваріть цукор-пісок на середньому вогні 5-6 хвилин або до золотаво-коричневого кольору, не перемішуючи, а час від часу повертаючи каструлю. Додайте вершкове масло, перемішуючи його, доки не розтане. Додайте вершки; постійно помішуючи покип’ятіть 1 хвилину. Заберіть із вогню. Додайте суміш спецій і ваніль.
Для ванільного вершкового крему збийте всі складники у великій мисці електричним міксером на високій швидкості до утворення густої піни. Подавайте пиріг із карамельним соусом і ванільним вершковим кремом.