Сніданок хеш з нуту та ягнячого фаршу з соусом схуг
Тенденції в Смаках

Сніданок — хеш з нуту та ягнячого фаршу з соусом «схуг»

Починайте день нестандартно з традиційної близькосхідної страви з меленого м’яса та овочів. Ніжний нут, мелена ягнятина або телятина та мускатний гарбуз приправлені сумішшю з коріандру, кумину і фенхелю є справді зірковим. Додайте до цього Схуг – популярний близькосхідний гострий соус і отримаєте гостро-солону пряність, яка змусить Вас та Ваших гостей хотіти ще і ще. Завершить оформлення страви ніжний сир Рікотта зі Схугом та нарізаний кубиками огірок.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 17

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 1/2 склянки нарізаного кубиками баклажану (кубики по 1,3 см)
  • 1/2 склянка нарізаної кубиками червоної цибулі (кубики по 1,3см)
  • 440 r нуту, відцідженого та промитого
  • 1 1/2 рубленого свіжого часнику
  • 410 r маленьких нарізаних кубиками помідорів, невідціджених
  • 2 молодих листків шпинату
  • 2 ст.л лимонного соку
  • 1/2 склянка нарізаних кубиками огірків (кубики по 1/2 см)
  • 1/2 склянка сиру Рікотта
  • 1/2 склянка гострого соусу Схуг, поділити
  • 2 ч.л меленого коріандру
  • 1 ч.л Кумин (Зира)
  • 1/2 ч.л насіння кмину, лущеного
  • 1/2 ч.л Kamis Чорний перець мелений
  • 1/2 ч.л насіння фенхелю, лущеного
  • 1 1/2 склянки почищеного нарізаного кубиками мускатного гарбуза або звичайного гарбуза (кубики по 1,3 см)
  • 230 r меленої ягнятини або телятини

Приготування

  • Викласти гарбуз у посудину, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі, додати 2 столових ложки води. Накрити поліетиленовою плівкою. Помістити у мікрохвильову піч і ввімкнути на 3 хвилини при ВИСОКІЙ потужності, або ж доки гарбуз не розм’якне. Зняти плівку і відставити.

  • Розігріти велику сковорідку при середній температурі. Додати ягнятину; готувати і помішувати 3 хвилини. Додати 2 чайні ложки суміші спецій; готувати і помішувати доки м’ясо не потемніє. Вийняти ягнятину шумівкою зі сковорідки і відкласти. Додати цибулю, гарбуз та баклажан; готувати та помішувати при середній температурі 5-6 хвилин. Додати нут, часник та решту суміші спецій; готувати та помішувати 3-4 хвилини. Домішати помідори та присмажену ягнятину; готувати доки гарбуз не стане ніжним. Домішати шпинат, лимонний сік та решту гострого соусу Схуг; готувати доки шпинат не втратить в об'ємі.

  • Для подачі, накласти ложкою страву на тарілки. Прикрасити порізаним на кубики огірком та сумішшю сиру Рікотта та Схугу.

  • Змішати сир Рікотта і 1 чайну ложку гострого соусу Схуг у маленькій посудині до утворення однорідної маси. Накрити і помістити у холодильник аж до подачі страви. Залишити решту гострого соусу Схуг, щоб приправити страву.

  • Змішати усі спеції у маленькій посудині. Відставити.