Інгредієнти
Щоб приготувати ромово-родзинковий соус, покладіть усі складники в контейнер блендера; закрийте кришкою. Змішуйте на високій швидкості до утворення однорідної маси. Перелийте в середню каструлю. Готуйте, постійно помішуючи, на середньому вогні 10-12 хвилин або поки не загусне. Відкладіть
Для приготування батончиків помістіть 1/2 склянки вівсяних пластівців у кухонний комбайн. Продовжуйте молоти до отримання крупного помелу нарізки. Додайте борошно, коричневий цукор і 1 чайну ложку приправи до випічки та десертів; добре перемішайте. Додайте холодне масло; перемішуйте, доки суміш не стане схожою на грубі крихти. Додайте 2 столові ложки маслянки; добре перемішайте. Залиште 1/4 склянки у невеликій мисці. Щільно викладіть решту вівсяної суміші на квадратне деко зі стороною 23 см, встелене змащеною маслом фольгою. Змішайте відкладену вівсяну суміш і решту, 1/4 склянки, вівсяних пластівців. Викладіть на невелике деко.
Випікайте разом корж і вівсяну крихту в попередньо розігрітій до 220°С духовці протягом 8-12 хвилин або до золотаво-коричневого кольору. Вийміть корж і вівсяну крихту з духовки. Знизьте температуру в духовці до 160°С. Вівсяну крихту залиште для подавання. У готовий корж влийте ромово-родзинковий соус.
Тим часом, у великій мисці вінчиком змішуйте цукор-пісок і розтоплене масло до отримання однорідної суміші. Додайте яйця, добре перемішайте. Додайте 1/2 склянки маслянки, що залишилася, решту (1/2 чайної ложки) приправи до випічки та десертів і ванільний екстракт. Залийте поверх соусу в коржі.
Випікайте 45-50 хвилин або доки заварний крем не затвердне і не стане золотаво-коричневим по краях. Повністю остудіть на решітці.
Перед самим подаванням перемішайте цукор-пудру і решту (2 столові ложки) маслянки до отримання однорідної маси. Зверху охолоджений десерт посипте з вівсяною крихтою і полийте глазур’ю. Поріжте на батончики.