Інгредієнти
Постійно помішуючи, обсмажити горіхи кеш’ю і фісташки у великій сковороді на середньому вогні протягом 5 хвилин до появи аромату. Висипати зі сковороди і відкласти.
Нагріти очищене вершкове масло в неглибокій сковороді на середньому вогні. Висипати моркву і тушкувати, час від часу перемішуючи, протягом 5 хвилин, доки вона не стане м’якою. Додати молоко, 1/4 чашки цукру та 1 чайну ложку приправи до випічки та десертів і готувати протягом 25 хвилин до випаровування більшої частини молока, постійно помішуючи, щоб молоко не підгоріло. Зняти з плити та остудити до кімнатної температури.
Яєчні жовтки та 1/2 чашки цукру збивати вінчиком в невеликій каструлі протягом 1 - 2 хвилин до блідо-жовтого кольору і загуснення. Рівномірно влити вершки, постійно помішуючи вінчиком, і варити на середньому вогні протягом 8 - 10 хвилин, доки суміш не загусне. Зняти з вогню.
Вилити приготовлену суміш в невелику металеву ємність та додати ванільний екстракт і 2 чайних ложки приправи до випічки та десертів. Потім додати морквяну суміш і обсмажені горіхи, все добре перемішати. Поставити ємність у воду з льодом на 30 хвилин, іноді перемішуючи крем.
Вилити в мороженицю (об’ємом мінімум 2 літра). Заморожувати відповідно до інструкцій виробника. Перед подачею заморозити до готовності. При бажанні прикрасити горіхами кеш’ю і фісташками.