Default
Тенденції в Смаках

Пеканові пиріжки бао з шоколадно-бурбоновим соусом

Підказки:

Не розкачуйте тісто для бао більше, ніж два рази. Пиріжки бао з надто тугого тіста можуть не підростати належним чином.

Якщо у вас є традиційна бамбукова пароварка, використовуйте її для приготування пиріжків бао. Якщо у вас немає бамбукової пароварки чи парової корзини, можете використовувати металевий друшляк. Крім того, можете зробити пароварку з одноразової алюмінієвої тортівниці. У дні тортівниці зробіть отвори. Покладіть дном догори у велику каструлю, в яку налито 1¼-2 см киплячої води. На каструлю вистеліть пергаментний папір. Покладіть декілька пиріжків баоцзи на пергаментний папір. Накрийте кришкою і готуйте на парі, як вказано в рецепті.

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 30Хв

    час приготування

  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

Пиріжки баоцзи

  • 1 склянка кокосового молока
  • ½ склянки цукру
  • 2 ст.л кокосової олії
  • 2 ч.л натурального ванільного екстракту
  • 3 1/3 склянки борошна з розпушувачами

Начинка для пеканового пиріжка

  • ½ склянки цукру
  • ½ склянки легкого кукурудзяного сиропу
  • 1 яйце, злегка збите
  • 2 ст.л масла
  • ½ ч.л Кориця мелена
  • ¼ ч.л солі
  • 1 склянка підсмажених горіхів пекан
  • 1 ст.л натурального ванільного екстракту

Шоколадно-бурбоновий соус

  • 115 r напівсолодкого тертого шоколаду для випічки
  • ¼ склянки жирних вершків
  • ¼ склянки легкого кукурудзяного сиропу
  • ½ ч.л Кориця мелена
  • 2 ст.л бурбону
  • 1 ст.л натурального ванільного екстракту

Приготування

  • Для приготування пиріжків бао в середній мисці змішайте кокосове молоко, цукор, кокосову олію і ваніль. Поступово домішуйте борошно до повного розчинення. (Із загустінням тіста вимішуйте борошно руками.) Накрийте і залиште на 30 хвилин.

  • Тим часом, щоби приготувати начинку для пеканових пиріжків, поставте на середній вогонь невелику каструлю і в ній змішайте цукор, кукурудзяний сироп, яйце, масло, корицю і сіль. Доведіть до кипіння, часто помішуючи. Готуйте протягом 8-10 хвилин або до загустіння. Заберіть із вогню. Вмішайте пекани і ваніль. Охолодіть до кімнатної температури.

  • Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні до товщини 6,5 мм. Ножем виріжте 16 кругів (діаметром 7,5 - 9 см). (Зберіть і розкачайте залишки тіста, виріжте круги ще один раз. Пиріжки баоцзи з надто тугого тіста можуть не підростати належним чином.)

  • Легенько змастіть круги тіста додатковою кокосовою олією. Складіть кожен круг, не притискаючи. Накрийте вологим кухонним рушником. Залиште на 10 хвилин.

  • Щоб приготувати пиріжки бао, налийте 2,5 см води у велику каструлю. Доведіть до кипіння. Вистеліть парову корзину пергаментним папером. Покладіть декілька пиріжків бао в парову корзину. (Не кладіть надто багато пиріжків, оскільки під час приготування вони збільшуються в розмірах.) Покладіть парову корзину на каструлю. Накрийте. Готуйте на парі на середньому вогні протягом 10 хвилин або доки пиріжки не збільшаться в розмірах. Перекладіть пиріжки на решітку, щоб охололи. Те саме повторіть із рештою пиріжків бао.

  • Для приготування шоколадно-бурбонового соусу у середню миску покладіть подрібнений шоколад; відкладіть. У середню миску для мікрохвильої печі покладіть жирні вершки, кукурудзяний сироп і корицю. Розігрійте в мікрохвильовій печі на високому режимі протягом 1 хвилини або до нагрівання (не доводьте до кипіння). Залийте в миску поверх шоколаду. Залиште на 2-3 хвилини. Перемішуйте вінчиком, доки не розтопиться шоколад. Вмішайте бурбон і ваніль.

  • Після цього акуратно розріжте пиріжки бао. Покладіть повну ложку пеканової начинки у кожен пиріжок баоцзи. Полийте шоколадно-бурбоновим соусом. Відразу подавайте.