Пепіта та сальса з чилі
Тенденції в Смаках

Пепіта та сальса з чилі

Пепіта (смажене гарбузове насіння) і гострий перець чилі де арбол надають цій новій томатній сальсі чудовий, духмяний аромат та смак з ноткою апельсинового соку. Страва прикрашається кінзою і подається зі смаженою куркою або рибою, кукурудзяними чіпсами або тако.
  • 35Хв

    час приготування

  • 10

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 75 r гарбузового насіння (очищене гарбузове насіння)
  • 1 ст.л подрібненої свіжої кінзи
  • 8 сушених перців чилі де арбол, очищених від насіння
  • 2 ст.л рослинної олії
  • 1 середня цибулина, подрібнена
  • 4 середніх стиглих помідора "сливки", очищених від насіння і подрібнених
  • 150 мл апельсинового соку
  • 1 ч.л Орегано
  • 3/4 ч.л Морська сіль
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий

Приготування

  • Обсмажити гарбузове насіння у середній неглибокій сковороді на середньому вогні протягом 5 - 7 хвилин до ароматного та золотавого кольору, час від часу перемішуючи. Залишити 2 столові ложки для гарніру. Гарбузове насіння подрібнити у блендері.

  • Обсмажити чилі в тій же неглибокій сковороді на середньому вогні по 30 секунд із кожної сторони, доки шкурка перцю не почне здуватися та змінювати колір. Покласти у блендер і закрити кришкою. Подрібнити на високій швидкості.

  • Нагріти 1 столову ложку олії в неглибокій сковороді на середньому вогні. Додати цибулю, обсмажувати та помішувати протягом 5 - 7 хвилин до золотавого кольору. Висипати в блендер. Додати 1 столову ложку олії і помідори в неглибоку сковороду, готувати протягом 5 - 7 хвилин, час від часу помішуючи, доки помідори не стануть трохи м’якими. Додати помідори у блендер разом з апельсиновим соком, орегано, морською сіллю та солодким червоним перцем; накрити кришкою. Подрібнити, щоб усі інгредієнти змішалися та перетворилися у пасту. Викласти сальсу у соусник.

  • Подрібнити гарбузове насіння, що залишилося. Змішати з кінзою у невеликій ємності. Посипати сальсу.