Фрукт дракона полуниця із перцевим сиропом
Тенденції в Смаках

Фрукт дракона + полуниця із перцевим сиропом

Гостра пікантність перцю втамовується природньо солодкою фрукта дракона (пітахайї) у цьому креативному салаті. Подавайте салат із свіжої полуниці і нарізаної пітахайї поверх перчених збитих вершків та хрустких трикутників з пангасіуса. Збризніть бальзамічно-перцевим сиропом для чіткого пряного відчуття, яке запам’ятається надовго.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 30Хв

    час приготування

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянка коричневого рисового сиропу
  • 4 ст.л вершкового масла, розтопленого
  • 1 1/2 склянка нарізаної кубиками чищеної пітахайї (кубики по 0,6 см)
  • 1/3 склянка бальзамічного оцту
  • 1 ст.л і 2,5 чайні ложки Kamis Чорний перець мелений, поділити
  • 1 ст.л лимонного соку
  • 1/2 склянка густих вершків
  • 8 ст.л цукру, поділити
  • 1 1/2 склянка нарізаних кубиками полуниць (кубики по 0,6 см)
  • 5 млинців для налисників
  • 1 склянка олії для смаження

Приготування

  • Довести до кипіння рисовий сироп, оцет та одну столову ложку перцю на маленькій сковорідці, час від часу помішуючи. Зменшити температуру до нижчої за середню; дати покипіти 15 хвилин. Домішати лимонний сік. Дати постояти 1 годину. Процідити сироп через кілька шарів марлі у маленьку посудину. Закрити і поставити у холодильник до подачі.

  • Тим часом збити вершки, 2 столові ложки цукру та 1/2 чайної ложки перцю у середнього розміру посудині міксером на середній швидкості доки маса не загусне. Закрити і поставити у холодильник до подачі.

  • Змішати полуницю з 3 столовими ложками цукру у маленькій посудині. Дати постояти при кімнатній температурі 10-15 хвилин або поки не розчиниться цукор. Відставити.

  • Розігріти духовку до 180°С. Розрізати кожен млинець навпіл, щоб вийшло 2 прямокутники. Потім розрізати кожен прямокутник по діагоналі, щоб утворилося 4 трикутники. Розігріти олію на великій сковорідці при середній температурі. Смажити млинці поки вони не стануть пухкі та золотисті приблизно 1-2 хвилини, один раз перевертаючи. Викласти шумівкою на деко вистелене паперовими рушниками, щоб висушити. Змішати 3 столові ложки цукру та 2 чайні ложки перцю в маленькій посудині. Змазати смажені трикутні млинці половиною топленого масла. Полити кожен трикутник 1/2 чайної ложки перцевого сиропу. Знову змастити трикутники маслом. Викласти трикутники на деко. Пекти 6 хвилин або доки млинці не зазолотяться, а перцевий строп не закарамелізується. Дати трохи охолонути на решітці.

  • Для подачі викласти 1 столову ложку перчених збитих вершків на ширшу сторону кожного млинця. Зверху викласти по 2 чайні ложки полуниць та пітайї. Полити відцідженою рідиною з бальзамічного оцту та перцю.