Default
Тенденції в Смаках

Риба-меч на грилі і шашлик з цвітної капусти з прянощами

Нанизані на шампури перед швидким смаженням на вугіллі, овочі та риба-меч отримують подвійну порцію прянощів (Мілагай-Поді) і в маринаді, і в заправці. Намастіть варення з інжиру та лимонну глазур одразу після приготування на грилі, а потім додайте більше прянощів для ідеального балансу гострого та солодкого.

Кількість порцій: 12 (по 1 шампуру)

Інформація про поживну цінність на порцію: 109 калорій, жирів всього 5 г, насичених жирів 1 г, холестерину 22 мг, натрію 52 мг, вуглеводів 8 г, волокна 2 г, білки 8 г, загальний вміст цукрів 4 г

  • 10Хв

    Час підготовки

  • 8Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Інжирна глазур:
  • 1/4 склянки варення з інжиру
  • 1 ст.л лимонного соку
  • 1 ст.л води
  • Шашлик із риби-меч: 
  • 450 r стейку риби-меч, нарізаний шматками по 2,5 см.
  • 2 склянки цвітної капусти
  • 1 склянка томатів чері
  • 1 склянка перлинної червоної цибулі, очищеної від шкірки або нарізаної шматочками по 2,5 см.
  • 2 ст.л рослинної олії
  • 1/4 склянки Порошкова приправа (Мілагай Поді), плюс трохи для подачі
  • 2 ст.л дрібно нарізаного листя свіжої м’яти

Приготування

  • Для глазурі з інжиру, змішайте всі інгредієнти в невеликій мисці. Відкладіть.

  • Для шашликів покладіть у велику миску рибу-меч, цвітну капусту, помідори та перлинну червону цибулю. Додайте олію і спеції; м'яко струсіть, щоб перемішалось. По черзі нанизуйте рибу-меч та овочі на кожний з 12 шампурів.

  • Готуйте на грилі на середньому вогні від 6 до 8 хвилин або доки риба-меч не приготується і легко відставатиме від шампуру, переверніть. Вийміть шампури з гриля. Змажте інжирною глазур’ю. Посипте перед подачею додатково приправою Мілагай Поді і м'ятою.

  • Кулінарні поради: Замочіть бамбукові шампури у воді принаймні на 30 хвилин, щоб уникнути горіння на грилі. Для очищення перлинної цибулі обріжте кореневі кінчики. Бланшуйте в окропі близько 1 хвилини. Одразу перемістіть у крижану миску. Злийте. Прищипніть кожну цибулину навпроти обрізаного кінця кореня, щоб витащити цибулю зі своєї шкірки. Мілагай Поді в буквальному перекладі означає порошок чилі, однак за складом приправа дещо складніша. Мілагай-Поді, яку часто називають пороховими прянощами являє собою суміш з дал (сочевиці), насіння та спецій, які традиційно зустрічаються в південноіндійській кухні. Рівень гостроти приправи може змінюватися від середнього до гострого – в залежності від кількості чилі, що додали до неї. Її зазвичай використовували для приправлення ідлі (пікантного рисового пирога) та доси в індійській кухні. Дал - це індійська страва та інгредієнт для приготування їжі. Він відноситься до сушених і роздрібнених бобів, гороху або сочевиці і є основним компонентом кухні південної Азії. Як страву Дал відносять до різних супів, тушкованих страв і пюре, гарнірів, приготованих з розщіплених бобових. Різні типи дал, такі як чана дал, тур дал, або чорний дал, можна знайти в міжнародних або індійських секціях у більшості продовольчих магазинів, а також магазинах натуральної їжі та інтернет-магазинах.