Інгредієнти
- 175 r цукру
- 2 ч.л Mint
- 450 мл води
- сік 1 лимона
- дрібно натерта цедра та сік 1 апельсина
- 4 ст.л рожевої води
- 1 середній білок
- 25 r цукрової пудри
- вафлі або печиво для прикраси (за бажанням)
Інгредієнти
Помістіть цукор, м’яту і одну третину води в каструлі. Нагрійте трохи, доки цукор не розчиниться. Довести до кипіння. Зняти з вогню і залишити суміш на 5 хвилин. Процідити рідину через дрібне сито, щоб відділити м’яту. Перемішайте воду, що залишилася, лимонний сік, апельсиновий сік і апельсинову цедру і рожеве воду. Все добре перемішати.
Налийте рідину в неглибокий посуд і помістіть його в морозильній камері холодильника на 2 години, або доки суміш наполовину не замерзне. Збийте яєчний білок, додайте цукрову і збийте знов.
Дістаньте напів-заморожену суміш і збийте її, доки вона майже не стане рідкою, але щоб крижані осколки було ще досі видно. Перемішайте її у збитий суміші з яєчного білка та цукру. Заморожуйте сорбет протягом 2 годин, а потім знову збийте його. Помістіть сорбет в морозильну камеру ще на 2 години, або доки він повністю не замерзне.
Подавати в окремих креманках разом з вафлями або печивом. Сорбет можна зберігати в морозильнику протягом 3 місяців.