Інгредієнти
- 6 солодких перців
- 1/2 ч.л Чорний перець мелений
- 1/2 ч.л Розмарин
- 8 зубчиків часнику
- 2 головки цибулі
- 4 баклажана
- 2 цукіні
- 100 мл оливкової олії
- 2 ст.л оцту
- 2 шт. Лаврове листя
- 1 ч.л Морська сіль
Інгредієнти
Цибулю подрібнити. Перці очистити від насіння, порізати кубиками.
На оливковій олії обсмажити цибулю до м'якості, додати подрібнений часник, коли часник дасть запах, додати в сковороду 2 помідора, дрібно нарізаних та очищених від шкірки і насіння, потім перець. До помідорів додати декілька лаврових листків, ½ ч.л. морської солі і зменшити вогонь. Коли помідори і перець розм’якнуть, соус готовий.
Баклажани, решту помідорів і цукіні нарізати тонкими скибочками. Частину соусу викласти на дно дека. Потім красиво викласти скибочки помідори, чергуючи зі скибочками баклажанів і цукіні. Кількість шарів може бути будь-якою.
Поставити деко в духовку , розігріту до 200 ° С , і запікати, доки верхній шар овочів не набуде золотистого кольору.
Наприкінці приготування в окремій мисці змішати розмарин та оливкову олію, посолити, посипати чорним меленим перцем, додати 2-3 зубчики подрібненого часнику і оцет, добре перемішати і рівномірно розподілити по поверхні готового рататуя .