Інгредієнти
Поставте велику сковороду на плиті. Пам’ятайте, що рис в два рази збільшиться після приготування, плюс овочі та картопля, які йтимуть туди, тож ви повинні будете мати достатньо місця в сковороді. Додайте олію , масло і ½ ст.л приправи до плову, нарізану цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте фарш, часник, дрібку солі. Варити фарш до отримання золотистого кольору і вода не випарувалась. Додайте картоплю і обсмажуйте протягом хвилини, потім додайте моркву, горох і кукурудзу.
Аромат повинен тепер бути блискучим. Помішуйте протягом декількох хвилин, потім додайте бульйон / воду і трохи солі. Дайте бульйону трохи по кипіти, щоб увібрати смак солі. Ви повинні бути в змозі відчувати солоний смак. Після того, як вода закипить, злийте ваш рис (який повинен бути попередньо замочений протягом приблизно півгодини) і додайте рис в бульйон, ще ½ ст.л приправи до плову,кумин та перемішайте. Готуйте на сильному вогні протягом 2-3 хвилин, помішуючи час від часу, потім зменшити вогонь до середнього і готуйте, доки вода не зменшиться близько 20 хвилин або до готовності рису, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, відкрийте каструлю і трохи перемішайте рис. Дайте йому повністю охолонути. Він повинен бути повністю охолоджений перед наповненням кишень .
Тісто філо розрізати на квадрати і викласти в невелику піалку. На дно кладемо 1 столову ложку рисової начинки і загортаємо як конверт. Перевертаємо і викладаємо на деко, застелене пекарської папером. Змастити конвертики зверху яйцем.Поставити в духовку при температурі 180 С° на 15 хвилин. Але стежте, щоб «кишені»/узі не пересохли.
Подавайте з салатом або несолодким йогуртом. Смачного !