Інгредієнти
- 2 кілограми тушки качки, з видаленими нутрощами
- 4 шт. яблука
- 3 ст.л сушеної шавлії
- 450 r картоплі
- 2 ст.л меду
- 1 ст.л Російська гірчиця
- за смаком Морська сіль
Інгредієнти
Попередньо нагріти духовку до 200 ° C. Проколоти шкіру качки виделкою. Розріжте одне яблуко на четвертинки і додайте 2 столові ложки шавлії. Помістити яблуко в порожнину качки. Поставити качку в духовку у великій формі для запікання на решітці і посипати зверху морською сіллю. Готуйте, не накриваючи 45 хвилин.
Водночас, очистити і нарізати картоплю на шматки. Варити 10 хвилин. Злийте воду. Зніміть качку з духовки, вийміть решітку і злийте частину жиру геть. Поставте знов качку у духовку, але без решітки, і розкидайте навколо картоплю. Готуйте протягом 40 хвилин.
Тим часом, змішайте мед, гірчицю і шавлію, що залишилась. Розріжте решту яблук навпіл і додайте в суміш. Готуйте в окремому сотейнику протягом 25 хвилин. Після того, як качка приготувалась, дайте їй постояти протягом декількох хвилин перед подачею. Подавати з великою кількістю соусу з шавлії та яблук, приготованою на пару морквою, цукровим горохом.