Default
Тенденції в Смаках

Cхідноафриканське курячо-сочевичне рагу

Примітки для кухаря

Підсмажування болгарського перцю: Поріжте перцем надвоє і покладіть на деко розрізаним боком донизу. Готуйте на грилі 5-7 хвилин або доки на шкірці не з’являться пухирці, і перець не почорніє по всій поверхні. Перекладіть у поліетиленовий пакет. Закрийте пакет. Залиште на 15 хвилин або доки перець не охолоне настільки, щоб продовжувати роботу. Зніміть почорнілу шкірку.

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 1год 15Хв

    час приготування

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

4

Порцій

  • 8 курячих стегенець із кісткою
  • 4 ст.л суміші приправ бербере, окремо (див. окремий рецепт)
  • 4 ст.л рослинної олії, окремо
  • 2 дрібно нарізані цибулини
  • 100 r сухої коричневої сочевиці
  • 1 червоний перець, обсмажений і порізаний
  • 400 r консервованих порізаних помідорів
  • 5 ч.л Базилік
  • 10 стручків кардамону, без шкірки, меленого
  • ½ ч.л Морська сіль
  • 1 солодка картоплина, очищена від шкірки і нарізана кубиками
  • 600 мл мл води
  • 1 піта, плюс додатково для подавання на стіл
  • 2 ст.л дрібно порізаної свіжої м’яти
  • 2 очищених зварених на круто яєць, крупно порізаних (за бажання)
  • 1 лимон, розрізаний на дольки

Приготування

  • Приправте курячі стегенця 1 ст. л. сумішшю приправ бербере. У великій сковороді на помірно-сильному вогні розігрійте 1 ст. л. олії. Додавайте стегенця партіями, підрум’янюйте з обох боків, а потім виймайте зі сковороди і відкладайте.

  • Зменшіть вогонь до середнього та додайте у сковороду олію, що залишилася. У сковороду додайте цибулю та готуйте, час від часу помішуючи, близько 10 хвилин або доки вона не підрум’яниться або зм’якне. Поверніть стегенця та соки у сковороду. Додайте сочевицю, запечений перець, помідори, базилік, кардамон, морську сіль та 3 ст. л. суміші приправ бербере, що залишилася, із солодкою картоплею та водою. Розмішайте і доведіть до кипіння, потім закрийте кришкою і кип’ятіть протягом 40-50 хвилин або до готовності курки і ніжної текстури солодкої картоплі. Протягом останніх 10 хвилин готування зніміть кришку.

  • Тим часом розігрійте духовку до 190°С, позначка 5 для газових духовок. Покладіть на деко піту. Запікайте протягом 15-20 хвилин або до сильної хрумкості. Потім охолодіть і дрібно покришіть.

  • Розділіть курку та соус на чотири сервірувальні тарілки, потім посипте крихтами піти, м'ятою, яйцем і збризніть лимонним соком. За бажання, додатково подавайте з пітою.