час приготування
Інгредієнти
Помістити шоколадні кусочки в пластиковому пакеті із застібкою, або у вакуумному контейнері в морозильну камеру.
Змішати кленовий сироп і мед у середнього розміру посудині. Довести до кипіння при середній температурі. Зменшити температуру і дати покипіти 5-6 хв. Зняти з плити. Додати мигдалеве масло, 3 ч.л.приправи до кави та десертів і 2 ч.л. ванільного екстракту; добре вимішати. Відставити.
Розігріти велику сковорідку до середньої температурі. Додати 2 столові ложки насіння амаранту; накрити кришкою і готувати приблизно 30 секунд доки більшість зерен не вистрілить. (Вистрілені зерна виглядатимуть як трохи більші білі намистини). Одразу ж пересипати у велику ємкість. Повторити із рештою амаранту. (Повинно вийти приблизно 2 склянки амаранту, що вистрілила). Додати кокосову стружку, журавлину, кеш’ю, підсмажені вівсяні пластівці та морську сіль у ємкість з насінням амаранту, добре вимішати. Додати суміш з мигдалевим маслом, перемішати всі інгредієнти. Дати суміші трохи охолонути. Вмішати заморожені шоколадні кусочки. Легко притиснути суміш з амарантом до дна вистеленого фольгою деко 33х23 см, так, щоб фольга виходила за край деко. Помістити деко в холодильник.
Тим часом довести вершки до кипіння у невеликій каструлі. Вмішати по 1 чайній ложці приправи до кави та десертів і ванільного екстракту. Вилити зверху на 1 1/2 склянки шоколадних шматочків у невеликій жаростійкій посудині. Дати постояти 10 хвилин, потім розмішати до однорідної маси. Рівним шаром полити шоколадним соусом охолоджений десерт з амаранту. Поставити у холодильник на 2-3 години, доки шоколад не затвердне.
Тримаючи за фольгу, витягнути десерт з деко на дошку для нарізання. Змастити десерт теплим карамельним соусом "Дульсе де Лече". Дати соусу застигнути. Нарізати десерт шматочками.