Креветки Escabeche al Rocoto (Мариновані креветки з грильованою кукурудзою та чилі)
Тенденції в Смаках

Креветки Escabeche al Rocoto (Мариновані креветки з грильованою кукурудзою та чилі)

Ця освіжаюча закуска - злиття двох традиційних латиноамериканських страв: Ескабече і Тірадіто. У цьому рецепті приготовані креветки маринують в гострому пряному соусі аджі рокото і подають зі смаженою на грилі кукурудзою, мускатною динею, кінзою і свіжими чилі.
  • 10

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 качани свіжої кукурудзи
  • 1 ст.л нарізаного свіжого листя кінзи
  • 1/4 склянка свіжого лимонного соку
  • 1/4 склянка бузинового лікеру Сен-Жермен
  • 1 ст.л пасти аджі рокото
  • 1/4 ч.л Кумин (Зира)
  • 1 ч.л Seasoning for seafood
  • 450 r великих креветок, очистити і видалити нутрощі
  • 1 склянка очищених шматків мускатної дині (2см шматочків)
  • 2 ст.л тонко нарізаного червоного чилі фресно

Приготування

  • Відігнути лушпиння кукурудзи без видалення лушпайок або стебла. Видалити всі кукурудзяні волокна. З лушпиння, що відігнуте назад, зв'язати разом шматком лушпиння. Смажити на грилі на середній температурі протягом 10 хвилин або доки кукурудза не стане ніжна і злегка рум’яна до золотисто-коричневого кольору, періодично перевертаючи. Дати трохи охолонути. Відсікти кукурудзяні зерна від качана.

  • Ретельно змішати лимонний сік, лікер, пасту рокото, кумин, приправу до морепродуктів в середній мисці. Охолоджувати до подачі на стіл.

  • Довести 1 склянку води до кипіння в середній каструлі на середньому вогні. Обережно додайте креветки; накрити кришкою. Варити 5 хвилин або доки креветки не порожевіють. Злити і промити холодною водою. Розрізати креветки навпіл по горизонталі. Додати креветки в маринад рокото; струсити, щоб добре розмішалось. Накрийте. Охолоджувати у холодильнику протягом 30 хвилин.

  • Для подачі, викласти креветки, кукурудзу і мускатну диню на пласких тарілках. Полити кожну маринадом рокото. Прикрасити чилі фресно і кінзою.