Салат з креветок, приготованих на грилі із сумішшю спецій тандурі та соусом з манго| Тенденції в смаках 2014|Рецепты от Kamis
Тенденції в Смаках

Салат з креветок, приготованих на грилі із сумішшю спецій тандурі та соусом з манго| Тенденції в смаках 2014|Рецепты от Kamis

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 21

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Соус з манго:
  • 1/4 склянка свіжого соку лайма
  • 3 ст.л рослинної олії
  • 2 ст.л меду
  • 2 ч.л Карі
  • 1 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л Червоний перець солодкий
  • 425 r великих очищених креветок
  • 1 велике спіле манго, очищене та розрізане скибочками розміром до 2 см
  • 250 r мікс-салату
  • 1 велике спіле манго, очищене від шкірки та кісточки
  • 1 склянка свіжих помідорів
  • 1/2 маленької тонко нарізаної червоної цибулини
  • 1/4 склянка свіжого соку лайма
  • 1/4 склянка рослинної олії
  • 2 ч.л Карі
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1/8 ч.л Червоний перець солодкий
  • Салат з креветок та суміші спецій тандурі:
  • 1/4 склянка та 3 столові ложки подрібненої свіжої м’яти

Приготування

  • Для приготування соусу з манго подрібнити манго у блендері або кухонному комбайні до консистенції пюре (приблизно 1 чашка пюре). Додати сік лайму, олію, індійську приправу (Карі), морську сіль і червоний перець солодкий, перемішати до однорідної консистенції. Перед подачею остудити.

  • Для салату тандурі із креветками змішати 1/4 чашки м’яти, сік лайму, 2 столові ложки олії, мед, індійську приправу (Карі), імбир мелений, морську сіль і червоний перець солодкий у невеликій ємності. Насадити креветки на шпажки і змазати м’ятною сумішшю. Насадити манго на шпажки і змазати олією.

  • Просмажити креветки при високій температурі на грилі протягом 4 - 5 хвилин, щоб креветки стали рожевого кольору, один раз перевернути і час від часу змазувати м’ятною сумішшю. Просмажити манго на грилі протягом 4 - 5 хвилин до рум’яної скоринки.

  • Викласти салат, помідори та цибулю на 6 сервірувальних тарілок. Зверху викласти запечені креветки, манго та 3 столові ложки м’яти. Додати 1/2 соусу з манго.